Final pe scut în fieful campioanei: Dinamo București – SCM Politehnica 27-19

Cristian Fenici & co, învinși clar pe terenul campioanei Dinamo (Foto: Emanuel Titus Ilieși / MEDIAFAX FOTO)

Într-un derby al podiumului din sezonul trecut, handbaliștii de la SCM Politehnica au suferit o înfrângere clară pe terenul campioanei en titre, Dinamo București. Alb-roșii s-au impus cu 27-19, după un final care le-a aparținut în totalitate, timișorenii nereușind să mențină ritmul din primele 35 de minute ale jocului.

Prima repriză a întâlnirii s-a disputat sub semnul echilibrului. În ciuda câtorva desprinderi ale gazdelor, SCM Politehnica a dat mereu senzația că e capabilă să rămână în meci, suflându-le permanent în ceafă elevilor lui Eliodor Voica. Așa s-a întâmplat și la sirena care a indicat finalul primului mitan, când Dinamo avea avans minim, 13-12.

Partea a doua a început cu atacuri ratate la rând de ambele echipe, gheața fiind spartă abia la cinci minute de la reluare. Dinamo a marcat două goluri consecutive, a evadat la +3, iar de aici a pornit declinul alb-violeților, care nu au reușit să se mai apropie pe tabelă. Odată cu trecerea timpului, a apărut și precipitarea în jocul elevilor lui Pero Milosevic, mai cu seamă pe faza de atac, fapt ce le-a permis dinamoviștilor să se distanțeze permanent până la finalul partidei. Un mare plus al bucureștenilor l-a reprezentat poarta, acolo unde Grigoraș a făcut adevărate minuni – 15 intervenții!

Principalii marcatori ai Politehnicii în meciul de astăzi au fost Filip Marjanovic 4 și Robert Furak 4, urmați de Vuk Milosevic 3, Marko Pejovic 2, Cristian Fenici 2, Marko Simovic 1, Marko Lasica 1, Filip Lazarov 1 și Ilie Vaidasigan 1. De partea cealaltă, Dinamo a avut o veritabilă gură de foc prin interul Șandru, care a încheiat partida cu 11 goluri în cont.

SCM Politehnica rămâne cu 23 de puncte în cont, iar lupta pentru play-off continuă. Totuși, orice greșeală viitoare ar putea pune în serios în pericol îndeplinirea acestui prim (și esențial) obiectiv al timișorenilor pentru actuala ediție de campionat. În runda viitoare, bănățenii vor reveni pe teren propriu pentru partida cu CSM Focșani. Meciul se va disputa sâmbătă, 11 februarie, de la ora 16:00 la sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply