Fără pași greșiți! ASU Politehnica nu admite decât victoria la Racovița

racovita-poliASU Politehnica a pierdut în runda precedentă primele puncte din acest sezon, remizând la zero, pe teren propriu, cu Timișul Șag. Trupa pregătită de Paul Codrea speră să revină în zodia victoriilor începând de sâmbătă, atunci când va evolua în deplasare cu Progresul Racovița.

În sezonul trecut, ASU Politehnica nu a întâmpinat mari probleme în fața fostei rivale din „Județ”, Progresul Racovița. Alb-violeții s-au impus în tur, cu 3-0, pe terenul Progresului, pentru ca în primăvară, pe „Știința”, să câștige și mai clar, 5-0. Deși trupa lui Șchiopu vine după două eșecuri succesive, Paul Codrea nu se așteptă la un meci ușor sâmbătă după-amiază.

„Nu mă aștept deloc la un meci ușor, mai ales pentru că noi venim după primul semieșec din acest sezon. Racovița e o echipă incomodă, și-a adus câțiva fotbaliști de valoare în vară, deci nu mai e cea de anul trecut”, ne-a declarat Codrea.

Tehnicianul alb-violeților spune că atmosfera din lot a fost destul de bună în această săptămână, elevii săi trăgând învățămintele necesare după remiza cu Timișul Șag. „Atmosfera în lot e bună, băieții au conștientizat că nu au făcut un meci bun contra Șagului. Sigur, se poate întâmpla să nu câștigi și jucând bine, însă niciodată nu trebuie să ne lipsească prestația și atitudinea în meciuri”, ne-a mai spus Codrea.

ASU Politehnica a stat în etapa de Cupă disputată la mijlocul acestei săptămâni, fiind calificată din oficiu în turul IV, grație tragerii la sorți. În schimb, Racovița s-a deplasat la Mănăștiur, unde a învins formația locală, participantă în Campionatul Municipal Lugoj, cu 5-3. „Nu știu dacă suntem avantajați sau nu, pentru că în Cupă sunt unele echipe care trimit rezervele, Dudeștiul am văzut că a mers la Giamata Vii să facă figurație, abandonând în repriza a doua. Nu știu ce echipă a folosit Racovița în meciul de miercuri. Teoretic, faptul că ei au jucat, ar trebuie să fie în avantajul nostru. Dar asta vom vedea mâine”, a mai spus Codrea.

În momentul de față, alb-violeții nu au absențe certe pentru meciul de la Racovița. De-a lungul săptămânii, Ghinescu și Feraru au întâmpinat unele probleme medicale, în timp ce Taub a lipsit de la antrenamente, fiind prins la serviciu. O veste bună e însă revenirea la antrenamente a lui Dinu Rebenciuc, cel ce a suferit un accident de mașină în urmă cu exact o lună.  „Dinu e abia la început, se mișcă ușor. Are în față un drum lung, dar important e că și-a revenit”, spune Paul Codrea.

Partida dintre Progresul Racovița și ASU Politehnica se va disputa sâmbătă, de la ora 17.

About Gabriel Toth

Leave a Reply