Eugen Căpățână nu a apucat să se antreneze foarte mult alături de colegii săi de la RCM Timișoara, datorită programului încărcat de la echipa națională, care participă în aceste săptămâni la Cupa Europeană a Națiunilor. Taloneurul în vârstă de 26 de ani nu își cunoaște încă foarte bine noii coechipieri, sosiți chiar în această iarnă, dar se bucură că a găsit o atmosferă atât de pozitivă pe Bega.

Eugen Căpățână a avut un început de an extrem de solicitant, pe care l-a petrecut mai mult departe de Timișoara. Mai întâi, a evoluat pentru Bucharest Wolves, în ultimele două meciuri din grupele Challenge Cup, cu italienii de la Calvisano și englezii de la Bath. A urmat apoi campania echipei naționale din Cupa Europeană a Națiunilor, acolo unde a bifat deja trei prezențe, în victoriile cu Portugalia, Rusia și Spania, urmând să se întoarcă la lot cât de curând, pentru ultimele două meciuri, contra Belgiei și Georgiei.

Taloneurul campioanei României spune că în urma succeselor din ultimele săptămâni, în lotul „stejarilor” e o atmosferă excelentă, el și colegii săi fiind deja pregătiți mental pentru „finala” cu Georgia, ce va avea loc la București, pe 16 martie.

„Atmosfera e foarte bună , ținând cont că am câștigat trei meciuri și mai avem încă două în față. Eu zic că am luat maximum din ceea ce se putea. Sperăm să câștigăm următorul meci din Belgia, după care ne vom concentra pe cel cu Georgia. Ei sunt practic adversarii noștri pentru primul loc și sperăm să îi învingem, mai ales că vom juca acasă. Dar, cum spuneam, avem de trecut mai întâi de Belgia, iar apoi vom vedea ce va fi”, a declarat Căpățână.

Eugen Căpățână e cel mai vechi component al grupării pregătite de Chester Williams. A prins vremuri tulburi, în care baza materială era aproape inexistentă, și se declară fericit că a avut ocazia să facă parte din echipă în poate cel mai bun moment al ei.

„La Timișoara se vrea performanță, știe deja toată lumea acest lucru, ținând cont de investițiile care s-au făcut aici și de achiziții. Suntem bucuroși că facem parte din această echipă. Nu am avut prea multe antrenamente cu băieții noi, pentru că am tot fost plecat, dar cred că e totul în regulă, se vede că s-au integrat foarte bine. Timișoara e un oraș primitor, nu sunt probleme de acomodare. Până la urmă, majoritatea jucătorilor de sunt aduși din alte părți”, a declarat Căpățână.

Alături de Eugen Căpățână, RCM Timișoara mai dă încă 3 rugbyști României, pentru meciurile din CEN: Cătălin Fercu, Daniel Carpo și Horațiu Pungea. După meciurile cu Belgia și Georgia, cei patru vor intra direct în focurile campionatului, noua ediție a Superligii debutând în data de 23 martie.

Leave a Reply