Etapă fără Politehnica în Liga a II-a! Gruparea alb-violetă e în pauză forțată, alături de alte trei divizionare secunde

Foto: Emanuel Titus Iliesi / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara e în repaus forțat la acest final de săptămână. Conform programării inițiale, runda cu numărul XXVII ar fi adus-o pe „Știința” pe Șoimii Pâncota, însă gruparea arădeană a fost exclusă în toamnă, fiind prima grupare care a dispărut după începerea competiției. Au mai aruncat prosopul între timp ACS Berceni, Unirea Tărlungeni și CSM Râmnicu Vâlcea. Astfel în etapa din weekend, numărul echipelor care vor avea liber se ridică la patru.

Politehnica Timișoara și CS Mioveni sunt cele două divizionare secunde care vor sta fără să acumuleze puncte în etapa cu numărul XXVII. Dacă alb-violeții ar fi trebuit să întâlnească Șoimii Pâncota, pentru formația timișoreanului Alexandru Pelici ar fi urmat încleștarea cu ACS Berceni. Ambele grupări au dispărut însă din întrecere pe parcursul turului de campionat, iar rezultatele acumulate în acest sezon le-au fost anulate.

Tot în runda din weekend stau Dacia Unirea Brăila și CS Afumați, însă ambele vor câștiga la „masa verde”. Aversarele lor, CSM Râmnicu Vâlcea și Unirea Tărlungeni, s-au retras după începerea returului, astfel că regulamentul prevede că vor pierde toate meciurile cu 0-3, până la finalul sezonului, păstrându-și punctele agonisite în tur.

Așa cum site-ul nostru a mai menționat, alb-violeții nu vor umple cu un joc amical pauza cauzată de dispariția Pâncotei din campionat. Elevii lui Sorin Brîndescu au reluat joi dimineață antrenamentele și vor continua să se pregătească și mâine, urmând ca de luni să intre în programul obișnuit în vederea meciului din deplasare, cu Luceafărul Oradea.

O absență certă pentru duelul de la Sânmartin e cea a lui Alex Birău. Șeptarul alb-violeților s-a accidentat în minutul 70 al meciului de luni, de la Brașov. Fotbalistul a efectuat, la revenirea în Timișoara, un control medical amănunțit, care a relevat că a surferit o ruptură fibrilară la mușchii aductori. După cum ne-a declarat antrenorul secund al Politehnicii, Antonio Foale, „Mexicanul” va sta pe tușă aproximativ o lună. De asemenea, cu Luceafărul nu va evolua nici fundașul Ioan Mera, care a acumulat patru cartonașe galbene, fiind astfel sancționat cu o etapă de suspendare.

Iată programul etapei a XXVII-a:

Mâine, ora 11:00
Foresta Suceava – FC Academica Clinceni
Chindia Târgovişte – Metalul Reşiţa
CS Baloteşti – FC Braşov

Mâine, ora 12:00
Olimpia Satu Mare – Juventus Bucureşti – DigiSport 1, DolceSport

Duminică, ora 11:00
UTA Bătrâna Doamnă – Luceafărul Oradea – DigiSport 1, DolceSport

Luni, ora 17:00
Dunărea Călăraşi – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – DigiSport 1, DolceSport

CSM Râmnicu Vâlcea – Dacia Unirea Brăila 0-3. Nu se dispută.
Unirea Tărlungeni – CS Afumaţi 0-3. Nu se dispută.
CS Mioveni stă, deoarece ACS Berceni s-a retras în tur.
Politehnica Timişoara stă, deoarece Şoimii Pâncota s-a retras în tur.

About Gabriel Toth

Leave a Reply