Eșec scontat pentru BCM Danzio la Alba Iulia

BCM Danzio a bcm danzio timisoarapierdut primul meci al seriei pentru locurile 5-6, în deplasare, la Universitatea Alba Iulia. Gruparea ardeleană s-a impus cu 76-57 în fața unei formații timișorene mulțumite cu locul deja asigurat.

„Mergem fără presiune la Alba Iulia, locul 6 e foarte bun pentru noi”, spunea tehnicianul Ljubomir Kolarevic la mijlocul săptămânii trecute, după ce fetele sale reușiseră să-și asigure poziția a șasea în Divizia A, cu o dublă victorie asupra Alexandriei. Pe lângă presiunea rezultatului, violetele au mai fost lipsite astăzi, la Alba Iulia, de două jucătoare de bază. Nevena Saponjic a plecat, încă de la finele săptămânii trecute, la lotul național al Serbiei, în vreme ce principala marcatoare a echipei, Bilijana Pesovic, s-a accidentat la antrenamentul de ieri. În aceste condiții, acest 76-57 afișat pe tabela sălii din Alba Iulia la finalul întâlnirii se înscrie în sfera normalului.

Gazdele au început mai bine partida și au condus cu 17-11 la finele primului sfert, distanțându-se apoi la încă trei lungimi până la pauza mare (37-28). Sfertul 3 a consemnat un oarecare echilibru pe parchet, însă timișorencele n-au reușit apropierea, ultimele 10 minute curgând net în favoarea ardelencelor, care s-au impus în final la o diferență confortabilă.

În absența „coșgeterei” Bilijana Pesovic, cea mai bună marcatoare a celor de la Danzio a fost Jovana Vukoje (20 de puncte). O evoluție bună a avut și Raluca Alecu, jucătoare mai puțin utilizată de-a lungul acestui sezon, care a adus 12 puncte în contul echipe sale, la fel ca și Tiffany Brown. De partea cealaltă, Rebecca Tobin a marcat 24 de puncte, urmată de Taneisha Harrison și Breanna Salley, ambele cu câte 12 puncte. Fosta vedetă a celor de la BCM Danzio, Ancuța Stoenescu, a avut o evoluție mai degrabă ștearsă, reușind doar 8 puncte.

Următorul meci al seriei va avea loc la Timișoara, duminică, de la ora 18, în sala „Constantin Jude”. În cazul în care după cele două confruntări scorul general va fi egal, se va mai disputa un meci decisiv, pe data de 9 mai, la Alba Iulia.

About Gabriel Toth

Leave a Reply