Eduard Pap a semnat cu ACS Poli: „Pentru mine, Timișoara a fost cea mai bună variantă”


ACS Poli a obținut semnătura tânărului portar Eduard Pap, în jurul căruia s-a iscat o mică telenovelă în această iarnă. După ce s-a antrenat câteva zile la Timișoara, goalkeeperul născut la Jimbolia a luat calea Vasluiului, pentru a se întoarce finalmente sub comanda lui Valentin Velcea.

După Mihai Dina și Ovidiu Petre, ACS Poli a parafat și cel de-al treilea transfer al iernii. E vorba despre Eduard Pap, cel care a semnat într-un final cu ACS Poli, după câteva săptămâni bune de discuții. Tânărul portar va evolua la alb-negri până în vară, atunci când își va încheia junioratul, urmând ca apoi clubul să-i propună o prelungire a înțelegerii, pe încă trei ani.

„E un jucător de perspectivă, încă junior, și ne bucurăm că după ce a trecut pe la mai multe echipe și în țară, și în străinătate, ne-a ales pe noi. Sper că va beneficia de șansa pe care o are în acest moment, iar la finalul campionatului să ne bucurăm împreună de succese. Totul depinde de el în primul rând, pentru că din partea noastră are toată susținerea”, a declarat managerul sportiv al alb-negrilor, Călin Rosenblum.

Portarul în vârstă de 19 ani e mulțumit de alegerea făcută și speră să prindă cât mai des echipa. „Sunt foarte mulțumit că am semnat cu ACS Poli, sper să confirm, iar din vară să semnăm prelungirea. Îmi doresc să ajut cât mai mult echipa și să promovăm în Liga I. Îmi propun să apăr meci de meci, să cresc în valoare de la o etapă la alta”, a declarat Eduard Pap.

Deși a început pregătirea alături de ACS Poli, a durat mai bine de o lună până când Eduard Pap și-a pus semnătura pe contractul oferit de alb-negri. În această iarnă, portarul a avut și un periplu la FC Vaslui, însă nu s-a înțeles cu prim-divizionara din Moldova.

„Au fost unele neclarități la început, dar e bine că s-a rezolvat, pentru că eu asta mi-am dorit, să joc la Timișoara. N-am rămas la Vaslui, deoarece nu mi-a plăcut ceea ce am găsit acolo. Nu e vorba de concurență, ci de alte motive. Pentru mine, aici au fost condiții mai bune, era cea mai bună variantă”, a mai spus tânărul portar.

Eduard Pap a fost testat anul trecut de Borussia Dortmund și de olandezii de la RKC Waalwijk. Aceștia din urmă au dorit să-l și legitimeze, însă conform legii, ar fi trebuit să-i asigure un salariu mult prea mare, astfel că afacerea a căzut. „Tot răul spre bine. N-am rămas în străinătate din motive ce nu țin de mine. Dar așa a fost să fie, mă bucur că sunt la Timișoara și sper să îmi fac treaba cât mai bine. Dacă va fi să plec de aici, mi-aș dori însă să o fac doar afară”, spune fotbalistul.

Eduard Pap s-a născut la 1 iulie 1994 și e un produs al Școlii de Fotbal „Marcel Băban”, din Jimbolia. În ultimii 5 ani, a evoluat doar în Liga a IV-a, în localitatea natală.

About Gabriel Toth

Leave a Reply