Dragoș Bon și povestea buturugii mici: „Puțină lume mai credea în noi”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

CSO Filiași a produs surpriza începutului de retur din C4. Ieri, pe terenul „Chimia” din Ișalnița, penultima clasată a reușit să învingă liderul ASU Politehnica, scor 1-0, printr-un gol marcat de Moraru, în minutul 23, după o greșeală colectivă a defensivei poliste. Antrenorul doljenilor, Dragoș Bon, aflat la abia al treilea joc pe banca echipei, s-a declarat la final mulțumit de modul în care au răspuns elevii săi cerințelor sale.

„Era normal să obținem greu victoria, dacă era să o obținem. De data aceasta, buturuga mică a răsturnat carul mare. Sunt foarte fericit, am găsit echipa într-o situație dificilă, băieții își pierduseră încrederea și puțină lume mai credea în noi. Eu am crezut, iar ei au reacționat bine la ceea ce am pregătit și, drept dovadă, am reușit să câștigăm împotriva liderului. Doresc multă baftă echipei din Timișoara, ea e adevărata Poli și aș vrea să o văd în Liga I”, a declarat la final antrenorul lui CSO, Dragoș Bon.

Chiar dacă timișorenii nu și-au creat foarte multe ocazii la Ișalnița, portarul gazdelor, Lascu, a dovedit siguranță la fiecare fază periculoasă (sau potențial periculoasă) din careul său.

„Asta e meseria lui Lascu, era normal să își facă datoria. Iar dacă atacanții noștri erau puțin mai pragmatici, poate am fi putut să închidem jocul mai devreme. Într-adevăr, Timișoara a dominat, dar a făcut-o steril. Știam că vor veni peste noi, am închis culoarele, am blocat spațiul dintre linii, iar acest lucru le-a creat probleme”, a mai spus Bon.

De partea cealaltă, poarta a fost „călcâiul lui Ahile” pentru ASU Politehnica, goalkeeperul Fișteag greșind decisiv la golul din minutul 23, dar și la alte câteva situații care nu anunțau nimic (vezi faza din minutul 82, când a atins cu mâna o pasă trimisă înapoi de Gălan, de aici rezultând o lovitură liberă indirectă din careu).

„Într-adevăr, la fiecare minge trimisă înapoi, la care noi am pus presiune, au avut probleme. Le-am și spus băieților la pauză că vor mai apărea astfel de momente și chiar au apărut, dar n-am avut calitatea și luciditatea de a finaliza tot ce au greșit ei pe zona porții”, a explicat Dragoș Bon.

CSO Filiași a obținut, așadar, prima victorie din sezonul de primăvară, iar tânărul antrenor Dragoș Bon speră să formeze la Filiași o echipă competitivă pentru viitoarea stagiune.

„Am mai spus, un nou început a fost de când am preluat eu echipa. Îmi doresc să formez o echipă competitivă la Filiași, să creez un nucleu de jucători inteligenți, iar cu întăririle care vor veni la vară, sper să nu mai fim în subsol. Vreau să ne batem acolo sus, în primele șase echipe ale seriei”, a conchis Dragoș Bon.

About Gabriel Toth

Leave a Reply