Dragoș Andrei, singurul „leu” convocat la națională

BC Timișoara are un singur reprezentant în cantonamentul echipei naționale de la Mediaș. Dragoș Andrei, baschetbalist obișnuit cu reprezentativa universitară, se pregătește cu tricolorii în vederea preliminariilor Campionatului European, ce vor debuta la 15 august.

Dragoș Andrei se află, în aceste zile, în cantonamentul echipei naționale, de la Mediaș. Fundașul Timișoarei e singurul jucător din lotul lui Predrag Badnjarevic aflat sub comanda noului selecționer Mladen Ostojic. „Atmosfera este foarte bună, chiar dacă ne e greu acum, la început, când trebuie să muncim foarte mult pentru acumulările fizice. Suntem tineri, dornici să ne afirmăm și toți tragem de noi, iar antrenorul ne face chiar să ne dorim să fim aici”, a declarat Andrei, pentru site-ul oficial al clubului timișorean.

Dragoș Andrei s-a arătat plăcut impresionat de metodele de lucru ale selecționerului Ostojic, cel care cunoaște extrem de bine starea baschetului din România. „Sunt plăcut surprins de antrenorul nostru. Chiar dacă a fost găsit pe ultima sută de metri, ne cunoaște pe mare parte dintre noi, pentru că a mai lucrat în România, la Pitești și la CSM București. A stat doi ani și jumătate în țară, cu unii dintre noi a avut posibilitatea să lucreze, împotriva altora a jucat, așa că știe ce poate fiecare. Ăsta e un atu”, a mai spus Andrei.

Echipa  națională va avea parte de o grupă echilibrată în preliminariile Campionatului European, alături de Olanda, Georgia, Bosnia și Letonia. Fundașul BCT-ului promite însă că tricolorii se vor agăța de fiecare șansă. „Cred că toate echipele pornesc cu șanse relativ egale. Suntem conștienți că nu ne numrăm printre favoriți, dar nu ne vom da la o parte din fața nimănui”, a mai declarat Dragoș Andrei.

About Gabriel Toth

Leave a Reply