Dragan Petricevic revine ca adversar la Timișoara


BC Timișoara va primi sâmbătă seara vizita celor de la CSU Sibiu, formație în care se regăsesc mai mulți foști componenți ai alb-violeților. În plus, echipa e pregătită din vară de Dragan Petricevic, antrenorul care a reușit cele mai importante rezultate ale baschetului de pe Bega.

Dragan Petricevic va reveni pentru prima oară, după un an și jumătate, în sala în care a creat un fenomen. Actualul tehnician al lui CSU Sibiu va fi adversarul lui BC Timișoara, club de care s-a despărțit în primăvara lui 2011, după cinci ani în care a reușit să aprindă în sufletele timișorenilor pasiunea pentru baschet.

„Timișoara este orașul meu în România. Este a doua casă pentru mine după Sarajevo și, de când am fost adoptat de Timișoara, mă întorc pentru prima oară în calitate de adversar. Pot să spun că meciul de sâmbătă nu e ca oricare altul. Aș fi absurd să susțin că e un meci obișnuit”, a declarat Petricevic, pentru totalbaschet.ro.

Partida de sâmbătă seară va fi un prilej de revedere pentru publicul timișorean cu doi dintre câștigătorii Cupei României din 2010, Uros Velickovic și Nenad Markovic. Sub comanda lui Petricevic mai evoluează și alți doi foști „lei”, Barîș Aktaș și Mihai Paul.

Dacă pentru Dragan Petricevic și pentru publicul timișorean întâlnirea de vineri va fi una specială, nu același lucru se poate spune și despre actualul tehnician al bănățenilor, Predrag Badnjarevic. Sârbul nu se gândește la energiile colaterale stârnite de acest meci și se axează strict pe ceea ce se va întâmpla pe parchet.

„Ca de fiecare dată, ne așteptăm să câștigăm, deși din ce am văzut, Sibiul joacă din ce în ce mai bine cu fiecare meci ce trece. Mă aștept însă ca băieții mei să își facă jocul. Pentru mine nu e un meci special, nu mă gândesc la faptul că acolo e Petricevic și câțiva foști jucători ai noștri. Mă gândesc doar la modul în care trebuie să îmi pregătesc jucătorii pentru acest meci. Dacă pentru alții poate fi un meci special, nu am nimic împotrivă. Nu pot să spun că Sibiul are un început slab, au trei victorii, au învins Piteștiul și au câțiva jucători solizi. În mod cert, pot fi periculoși, la fel ca toate echipele din acest campionat. Totul depinde de respectul nostru pentru adversar și pentru noi înșine”, a declarat Badnjarevic.

De altfel, tehnicienii echipelor ce se vor înfrunta sâmbătă seară au realizat o adevărată rocadă a băncilor în 2011. Predrag Badnjarevic a preluat postul de la Timișoara, în vreme ce Dragan Petricevic l-a înlocuit pe predecesorul său din Banat în Tunisia, la Etoile du Sahel.

Partida BC Timișoara – CSU Sibiu se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 20, în sala „Constantin Jude”, și va fi transmisă în direct de Digi 24 Timișoara.

About Gabriel Toth

Leave a Reply