Dragan Petricevic explică readucerea lui Vasojevic: „Nu a fost adus cu gândul de a învia vechiul spirit”

kosz_rosa_trefl_vasojevic
BC Timișoara a încheiat anul cu un eșec la Mediaș, joc în care a debutat Nikola Vasojevic. Baschetbalistul a revenit la Timișoara după patru ani și jumătate, el fiind component al celor de la Elba în sezonul 2008/2009, atunci când echipa a disputat finala Diviziei A, finala Cupei României și cea a Cupei Europei Centrale. Dragan Petricevic a vorbit despre motivele readucerii extremei sârbe pe Bega, afirmând că acesta va fi singurul jucător din „vechea gardă” la care se va apela în acest sezon.

BC Timișoara a surprins sâmbătă, la Mediaș, prin înscrierea pe foaia de joc a lui Nikola Vasojevic. Acesta a sosit marți la Timișoara, însă transferul său a fost ținut sub tăcere până la ora meciului. Reprezentant al generației ce disputa prima finală de campionat din istoria baschetului timișorean, în 2009, Vasojevic a marcat 8 puncte în cele 28 de minute petrecute pe parchet în jocul cu Gaz Metan.

„Vasojevic a fost unul dintre jucătorii importanți în faza de construcție a acelei echipe. O finală de Cupa României, o finală de campionat și una de Cupa Europei Centrale îi aparțin lui și colegilor lui. Nu trebuie să discutăm însă  atât de mult despre spiritul vechi pentru că el încă există. Și actualul lot de jucători merită atenție. Vasojevic nu a fost adus acum cu gândul de a reînvia spiritul vechi sau că Petricevic își aduce garda lui. E singurul jucător din acea echipă în lotul actual și singurul din acel grup care se va afla în lot în acest sezon, asta și pentru că la vremea respectivă, el era cel mai tânăr. Ceilalți au ajuns deja la o vârstă, unii se și lasă de baschet, cum e cazul lui Grubisic, chiar Dzambic mai are un sezon sau două până la sfârșitul carierei. Vasojevic a jucat după Elba în campionate puternice, precum Ungaria sau Polonia și sigur că ne-a atras atenția”, a declarat Petricevic.

Tehnicianul „leilor” e de părere că echipa a crescut ca joc în ultima perioadă, chiar dacă rezultatele nu relevă acest lucru. În jocul de sâmbătă, de la Mediaș, Petricevic nu s-a putut baza pe trei dintre jucătorii străini din echipă, cu toții datorită unor probleme medicale: Vladimir Panic, Tremayne Johnson și mai vechiul accidentat Anthony Lee-Ingram.

„Pe rezultate nu se vede, dar eu simt o creștere în joc. Meciul cu Craiova putea fi tranșat în favoarea noastră dacă intra ultima aruncare și dacă nu comiteam anumite greșeli în momentele în care am condus. La Mediaș, puțină lume știe că n-au jucat nici Vladimir Panic și nici Tremayne Johnson, amândoi accidentați. Vasojevic venise cu patru zile în urmă, deci cu cinci jucători străini, din care unul cu doar trei antrenamente efectuate, e mult prea puțin pentru a învingea cea mai bună reprezentantă a României în cupele europene deja de doi ani. Prima repriză a fost nefastă pentru noi, în partea a doua am jucat mult mai bine. Diferența finală, de 17 puncte, nu reflectă starea reală a lucrurilor ce s-au petrecut pe teren”, a mai spus Petricevic.

BC Timișoara va avea o vacanță scurtă în perioada sărbătorilor, echipa fiind deja cu gândul la „dubla” din Cupa României, cu CSM Oradea. Prima manșă se va disputa pe terenul grupării bihorene, în 8 ianuarie, în vreme ce returul e programat patru zile mai târziu, în sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth