Două amicale pentru Politehnica la final de săptămână! Se înmulțesc certitudinile în lotul alb-violet

EMANUEL TITUS ILIESI / MEDIAFAX FOTO

Divizionara secundă Politehnica Timișoara va disputa două meciuri de verificare în weekend. Primul dintre ele e programat pe teren propriu, în compania formației de Liga a III-a CSM Lugoj, și se va juca mâine, de la ora 12:00, pe terenul sintetic din incinta Bazei 2. Cel de-al doilea test e programat în Ungaria, la Gyula, în fața divizionarei secunde maghiare Szeged 2011, formație pe care alb-violeții au întâlnit-o de două ori și în vară.

După lupta în zăpadă de la Salonta, cu Luceafărul Oradea, elevii lui Sorin Brîndescu revin în fața propriilor suporteri pentru cel de-al patrulea amical din această perioadă de pregătire. Mâine, de la ora 12:00, pe terenul sintetic din incinta Bazei 2, alb-violeții vor fi vizitați de CSM Lugoj. Divizionara C, pregătită de Cosmin Petruescu, a devenit, de-a lungul anilor, un adversar tradițional pentru timișoreni, rareori trecând o perioadă de pauză competițională fără ca Politehnica și CSM Lugoj să nu-și măsoare forțele.

Gruparea de pe Timiș ocupă locul 5 în seria a 4-a a Ligii a III-a la jumătatea competiției, cu 22 de puncte, la cinci lungimi în spatele liderului Național Sebiș. Trupa lui Cosmin Petruescu a reușit o serie de rezultate bune în jocurile amicale, bifând miercuri un succes cu 2-1 în fața colegei de serie, CSM Școlar Reșița, pe terenul sintetic din Valea Domanului. Pentru lugojeni au înscris Bozian și Miculescu.

Duminică, Politehnica va trece granița, în Ungaria, pentru o nouă vizită la splendida bază a Academiei Grosics de la Gyula. Timișorenii se vor întâlni cu Szeged 2011, locul 8 din NB II, eșalonul secund al fotbalului maghiar. Cele două formații au susținut o „dublă” amicală în vara anului trecut. Primul meci, disputat la Gyula, s-a încheiat cu victoria gazdelor cu scorul de 3-0, toate cele trei reușite purtând semnătura lui Geiger, în minutele 51, 77 și 82. Revanșa a avut loc câteva zile mai târziu, pe „Dan Păltinișanu”, unde s-a înregistrat o remiză, 1-1. Oaspeții au deschis scorul în minutul 22, prin Andorka, iar Blănaru a egalat pentru alb-violeți, patru minute mai târziu.

Partida dintre Szeged 2011 și Politehnica Timișoara va avea loc la Gyula duminică, de la ora 14:00, ora României.

Gîrlea și Gorovei, certitudini pentru Politehnica

Victor Gîrlea (dreapa), la prima experiență în eșalonul secund în orașul natal

În ultimele zile, conducerea clubului timișorean a reușit să ajungă la o înțelegere cu doi fotbaliști care se pregătesc de ceva vreme sub comanda lui Sorin Brîndescu. Pentru postul de portar, Politehnica și-a asigurat serviciile lui Victor Gîrlea, un goalkeeper în vârstă de 21 de ani crescut chiar la Timișoara. În turul campionatului, a evoluat pentru Dacia Unirea Brăila, având anterior alte două experiențe în Liga a II-a, la Fortuna Poiana Câmpina și Dacia Unirea Brăila. S-a remarcat în calitate de junior prin titlul național cucerit cu Selecționata U16 a Timișului, în 2011, unde a avut colegi precum Dorin Rotariu (noul jucător al lui Club Brugge), Cristian Bărbuț (ACS Poli) sau Miodrag Todorov (până în această iarnă, jucător al Politehnicii).

Răzvan Gorovei a efectuat cantonamentul alături de alb-violeți și l-a convins prin calitățile sale pe antrenorul Sorin Brîndescu

Clubul alb-violet a bătut palma și cu Răzvan Gorovei, un mijlocaș ofensiv în vârstă de 22 ani, originar din Iași. A fost promovat la o vârstă fragedă la prima echipă a CSMS-ului local, pentru care a și bifat minute în Liga I, după care a participat la promovarea în elită a echipei CSU Craiova, în ediția 2013/2014. A trecut apoi la Săgeata Năvodari, iar în prima jumătate a acestui sezon a evoluat în eșalonul terț, pentru Știința Miroslava. Deși a avut o pauză forțată, destul de lungă, cauzată de o accidentare, Gorovei a reușit să îl convingă pe antrenorul Sorin Brîndescu prin calitățile sale, remarcându-se printr-o tehnică individuală foarte bună.

Politehnica Timișoara a început deja demersurile pentru legitimarea lui Gîrlea și Gorovei. Alb-violeții i-au legitimat deja pe Ioan Mera și Adrian Ungureanu, iar în cazul lui Bogdan Nicolescu se așteaptă în continuare sosirea tuturor actelor din Spania.

About Gabriel Toth

Leave a Reply