Doi timișoreni, pe lista de start a Balcaniadei de atletism de la Pitești

pastor front1Peste 600 de sportivi din 15 țări se vor reuni la sfârșitul acestei săptămâni la Campionatele Balcanice de atletism, ce se vor desfășura pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești. Pe listele de start se află și doi atleți timișoreni, Adelina Pastor și Cosmin Dumitrache.

Adelina Pastor va lua startul sâmbătă în proba sa de bază, cea de 400m plat. Pe lista de start a întrecerii sunt înscrise 18 sportive, pentru România mai concurând Bianca Răzor. Cea mai experimentată adversară a timișorencei va fi atleta croată Anita Banovic, în vârstă de 30 de ani, în timp ce la polul opus se află Lina Gasprayan, din Armenia, o sportivă în vârstă de doar 14 ani. Adelina Pastor va concura la Pitești la o săptămână după nereușita de la etapa finală a Campionatelor Naționale, bănățeanca oprindu-se din alergat în timpul cursei.

Timișoreanca în vârstă de 21 de ani face parte și din ștafeta de 4x400m a României, unde va alerga în schimbul al doilea, celelalte trei compoente ale echipei tricolore fiind Bianca Răzor, Elena Lavric și Angela Moroșanu.

Tot duminică va concura și hurdlerul Cosmin Dumitrache, în proba care i-a adus consacrarea, cea de 110 metri garduri. Printre cei 12 sportivi înscriși pe lista de start, se numără și constănțeanul Cornel Bănănău, cel care i-a smuls lui Dumitrache medalia de aur săptămâna trecută, la Campionatele Naționale, terminând cursa cu doar trei sutimi de secundă înaintea bănățeanului.

Campionatele Balcanice de atletism își vor consuma la Pitești cea de-a 73-a ediție, cu această ocazie marcându-se, totodată, și împlinirea a 85 de ani de la apariția primei organizații regionale de profil. Pe lângă probele obișnuite, la cererea Federației Române de Atletism se vor organiza concursuri de heptatlon și decatlon, pentru a veni în ajutorul sportivilor în vederea Campionatelor Europene de la Zurich, programate în perioada 12-17 august.

About Gabriel Toth

Leave a Reply