Din remiză în remiză: Politehnica Timișoara – Dacia Unirea Brăila 1-1

Politehnica Timișoara a pierdut astăzi două puncte prețioase, la primul joc oficial disputat pe „Știința” în 2017. Alb-violeții au remizat, scor 1-1, cu Dacia Unirea Brăila, după un joc în care și-a creat ocaziile mai mari, a avut o bară și un gol anulat în prelungiri. Un punct care nu-i ajută prea mult pe elevii lui Sorin Brîndescu, în condițiile în care CS Balotești a învins astăzi cu 2-0 în fața Forestei Suceava și s-a apropiat la două puncte.

Vreme de primăvară, cu un teren în condiții bune, însă cu un vânt care și-a pus amprenta pe faza de construcție a ambelor echipe. Acestea au fost coordonatele primului joc oficial disputat pe „Știința” în acest an calendaristic, unul de la care Politehnica aștepta toate cele trei puncte, pentru a-și păstra distanța față de urmăritoare.

Jocul a început în nota de dominare a timișorenilor, fructificată și pe tabelă încă din minutul 8. Teut l-a găsit pe Bădăuță la marginea careului, vârful polist a pivotat în fața unui adversar, s-a întors cu fața la poartă și a șutat plasat, fără speranțe pentru Olaru. Oaspeții nu au dat semne de inspirație în zona careului polist, însă în minutul 12 și-au creat o primă șansă mare de gol, după o pasă greșită trimisă de Gălan lui Mera. Cosmin Neagu a recuperat și a tras plasat, de la 20 de metri, Gakos a respins în față, însă Pușcașu nu a reușit să împingă balonul în plasă.

Timișorenii au mizat pe arma contraatacului, prin care au reușit să-și mai creeze câteva situații importante de poartă fără să domine la capitolul posesie. În minutul 22, Mădălin Stancu a tras de la 20 de metri, însă mingea a izbit bara din dreapta lui Olaru.

Cu două minute înaintea pauzei, după o fază în care timișorenii au comis greșeli în lanț, Brăila a restabilit egalitatea. Neagu a trecut în viteză de Mera, a trimis balonul în fața porții, iar Costel Roșu l-a împins în poartă: 1-1.

Repriza a doua a început în nota de dominare a brăilenilor, însă fără să-și creeze ocazii importante de gol. Alb-violeții au redevenit periculoși abia pe finalul întâlnirii, iar în minutul 80, Bădăuță a irosit cea mai importantă ocazie a meciului, reluând peste poartă, din doar opt metri. În primul minut al prelungirilor s-a petrecut și faza cea mai controversată a întâlnirii: Gorovei a înscris după o fază prelungită de atac, însă centralul Dan Dreve a anulat golul pe motiv de ofsaid, semnalizat la o poziție anterioară a lui Blănaru.

S-a încheiat 1-1, iar Politehnica agonisește al doilea punct din 2017, în condițiile în care, conform desfășurării ambelor jocuri disputate din această primăvară, le-ar fi meritat pe toate 6.

Politehnica Timișoara (antrenor Sorin Brîndescu): Gakos – Motreanu, Mera, Bilia, Gălan (cpt.), Ghinescu (81, Gorovei) – Teut (79, Țugui), Nicolescu (68, Blănaru), Stancu, Birău – Bădăuță.
Dacia Unirea Brăila (antrenor Alin Pânzaru): Olaru – Niță (83, Ed. Oprea), L. Ivan (cpt.), Ghiocel, Necoară – Moglan, Roșoagă, Olenic (45, Adăscăliței), Neagu – C. Roșu – Pușcașu

About Gabriel Toth

Leave a Reply