CSU Poli a suferit duminică un eșec dureros la Suceava, la capătul unuia dintre cele mai slabe meciuri reușite de alb-violeți în acest sezon. Elevii lui Nedeljko Vuckovic au cedat cu 21-27 pe terenul Bucovinei, având un atac total neproductiv, mai ales în partea a doua a meciului.

CSU Poli se îndepărtează din ce în ce mai mult de cupele europene, după o nouă prestație sub așteptări, de această dată la Suceava. Tehnicianul Bucovinei, Răzvan Bernicu, l-a citit ușor pe omologul său de pe banca timișoreană, reușind să-i anihileze complet pe alb-violeți în cea de-a doua jumătate a meciului.

Prima parte s-a disputat însă sub semnul echilibrului. După un început mai bun al gazdelor, care s-au distanțat și la trei lungimi în minutul 13, CSU Poli a reușit să revină, iar în minutul 20 avea să preia pentru prima oară conducerea (9-8). Până la pauză, sucevenii s-au instalat din nou la timonă, având un singur punct avans în momentul intrării la cabine (15-14).

Începutul reprizei secunde a fost unul secetos pentru ambele grupări, CSU Poli reușind primul gol după aproape cinci minute de la reluare (15-15). Avea să fie ultimul moment de egalitate pe tabela suceveană, gazdele distanțându-se văzând cu ochii. Apărarea trupei moldave a funcționat perfect, anihilând linia de 9 metri a bănățenilor. De altfel, CSU Poli a prins la Suceava cele mai agonizante 20 de minute din acest sezon, de la pauză și până în minutul 50 nereușind să puncteze decât de trei ori (22-17). Pe final, alb-violeții și-au mai îmbunătățit zestrea de goluri, dar n-au mai putut micșora din handicapul de cinci lungimi, ba mai mult, au rămas la 6 în urmă, în secundele de final..

S-a încheiat 27-21, iar CSU Poli compromite, în mare măsură, obiectivul impus de conducere în pauza competițională, și anume șase puncte în primele patru runde de la reluare (la Suceava, la Odorhei, cu Dinamo și la Cluj).

„Noi am venit să câștigăm, dar n-am reușit. Echipa din Suceava a învins meritat. Am făcut minimum 20 de greșeli, iar scorul reflectă realitatea”, a declarat Nedeljko Vuckovic, la conferința de presă de la finalul partidei.

CSU Poli a punctat prin Timofte – 9, Grasu – 4, Cotinghiu – 3, Mrakic – 2, Fenici – 2, Lela – 1, Stan – 1. De cealaltă parte, Gavriloaia a punctat de 8 ori, urmat de Cântec – 7 și Chiruț – 6.

Leave a Reply