Deian Sorescu, pregătit pentru debutul la Politehnica: „Am o poftă de fotbal foarte mare”

Cea mai recentă achiziție a Politehnicii Timișoara și-ar putea consfinți debutul în tricoul vărgat alb-violet mâine, cu ocazia meciului cu Dunărea Călărași. Deian Sorescu a fost legitimat în urmă cu câteva zile la FRF și are drept de joc pentru „Băieții în Ghete” în dificila confruntare de pe „Știința”. Tânărul mijlocaș de bandă spune că se simte excelent în noul colectiv, care l-a primit foarte bine, astfel că integrarea nu a constituit o problemă.

„Am o impresie bună până în acest moment. Colectivul e foarte primitor, atmosfera e bună, e multă bucurie, multă bună dispoziție. Să vedem ce va fi la primul meci. Am o poftă de fotbal foarte mare, nu am mai jucat un meci oficial de 6-7 luni de zile, deci îmi lipsește enorm competiția. Sunt pregătit din toate punctele de vedere să joc, chiar dacă am mai pierdut puțin din pregătire”, a afirmat Deian Sorescu.

Fotbalistul în vârstă de 19 ani e pregătit să evolueze indiferent de numărul minutelor pe care antrenorul Sorin Brîndescu i le va oferi în meciul de mâine, cu Dunărea Călărași.

„Nu știu dacă voi fi titular sau dacă voi intra pe parcurs. Dar oricând va considera antrenorul că e potrivit să intru, îmi voi da silința să dau satisfacție. Voi da 100%, indiferent de numărul minutelor pe care le voi juca”, a spus Sorescu. Tânărul mijlocaș lateral a apreciat și nivelul la care se află în acest moment din punct de vedere fizic: „Momentan, aș putea spune că mă simt la 75-80% din capacitatea mea. Nu am probleme la antrenamente, deși nu sunt totuși antrenamente foarte grele, iar acesta e un lucru normal, fiind vorba despre finalul sezonului. Dar deocamdată e bine”.

Deian Sorescu a vorbit și despre meciul cu Dunărea Călărași, pe care îl consideră extrem de important în perspectiva derby-ului din 21 mai, de pe „Dan Păltinișanu”, cu UTA. „E un meci foarte important, în perspectiva meciului cu UTA care urmează. Cu o victorie, altfel abordezi derby-ul, cu o altă stare de spirit, cu o altă motivare, o altă mentalitate, cu mai mult curaj”, e de părere Sorescu.

La ACS Poli, Sorescu a bifat 7 meciuri în Liga I, fiind folosit în ambele flancuri în linia mediană, dar și pe postul de fundaș dreapta. „Postul meu de bază e cel de mijlocaș stânga. Dar voi juca oriunde va decide antrenorul și voi da totul pe teren, așa cum am făcut, de altfel, și la ACS”, a precizat Sorescu.

Despărțirea sa de ACS Poli s-a produs la începutul acestui an calendaristic, după câteva luni de litigii la comisiile FRF. Deian Sorescu nu dorește să mai vorbească despre motivele despărțirii sale de prim-divizionară, dar și-a exprimat recunoștința față de antrenorii care i-au oferit șansa de a evolua pe prima scenă.

„Nu pot să spun nimic despre despărțirea de ACS. Țin să le mulțumesc însă profesorilor Petre Grigoraș și Ionuț Popa, care mi-au oferit șansa de a juca în Liga I și au avut încredere în mine. În rest, ce a fost, a fost. Să sperăm că în viitor lucrurile vor sta mai bine”, a spus Sorescu.

Noul fotbalist al Politehnicii a susținut probe, în această primăvară, în fotbalul italian, pregătindu-se cu prim-divizionara Sassuolo și cu gruparea din Serie B, Carpi.

„A fost o experiență interesantă, total diferită față de ceea ce am găsit în România. De la terenul de antrenament, la pregătirea în sine, totul e complet diferit. La Sassuolo am vorbit și cu Marius Marin, care e la «Primavera», și cu celălalt român, Kim, care e la grupa 1999. Zilnic eram cu ei, iar acest lucru a fost util pentru mine. Apoi am plecat la Carpi, unde acomodarea a fost puțin mai grea, deoarece eram singurul român de la echipă”, a mărturisit Sorescu.

Născut la 29 august 1997, Deian Sorescu a crescut în cadrul centrului de copii al vechii Poli, trecut din 2012 în subordinea celor de la ACS Poli. La vârsta de 16 ani a debutat în eșalonul al treilea, evoluând sub formă de împrumut la Millenium Giarmata. În ultimele trei ediții de campionat, s-a aflat în angrenajul primei echipe a lui ACS Poli, pentru care a evoluat în 7 partide în Liga I, cinci dintre ele chiar în sezonul actual.

About Gabriel Toth

Leave a Reply