Debut de foc! CS Ghiroda și ASU Politehnica deschid noul sezon al Ligii a IV-a

10441313_684384228312709_8449745261100345245_nÎn acest sfârșit de săptămână, cortina se va ridica pentru poate cea mai interesantă ediție a Ligii a IV-a Timiș de la revoluție încoace. Un sezon care încă din runda sa inaugurală programează duelul direct dintre primele două clasate din stagiunea precedentă, CS Ghiroda și ASU Politehnica.

ASU Politehnica revine pe terenul echipei în fața căreia a ratat promovarea în Liga a II-a la finalul sezonului trecut. În primăvară, la ultimul duel direct de la Ghiroda, remiza înregistrată la final (1-1) îi menținea pe alb-violeți în pole position, cu un avans de cinci puncte. Au fost de ajuns însă trei sincope, la Dudeștii Vechi, cu FC Chișoda și la Gătaia pentru ca trupa pregătită de Alin Miloș să treacă pe prima poziție și să câștige în cele din urmă seria.

„Un debut de foc. Nu ne permitem să facem pași greșiți, chiar dacă e abia începutul campionatului. E normal, meciul are o importanță foarte mare. Cunoaștem rivalitatea dintre cele două echipe de anul trecut, care probabil că se va prelungi și în noul campionat. Va fi un meci deschis oricărui rezultat”, ne-a declarat antrenorul alb-violeților, Paul Codrea.

Tehnicianul lui ASU Politehnica spune că nu a fost nevoie să își motiveze suplimentar elevii înaintea acestei partide, fiecare fotbalist din lot conștientizând importanța jocului de la Gihiroda. „Sunt meciuri la care nu mai e nevoie să vină antrenorul și să îți țină discurs. Jucătorii sunt oricum extrem de motivați și își doresc cu toții victoria”, a mai spus Codrea.

La CS Ghiroda, s-au produs câteva mișcări interesante de trupe. Au plecat golgheterul Mediop (Ripensia), respectiv Gavriluță și Filimon, ambii chiar la ASU Politehnica. În schimb, au venit Novac (Pobeda) – golgheterul ultimei ediții a Ligii a IV-a, Dani Roman (Austria), Călin Toma (Becicherecu Mic), Zele, Baidoc (ambii Giarmata), Duțu (Ripensia), Totoreanu (Periam) și Gaidoș (LPS Banatul) „Vom vedea cum își vor putea omogeniza noua formulă. Au transferat jucători interesanți, au și plecat de la ei jucători la fel de buni. Ghiroda rămâne oricum o echipă puternică”, a spus Paul Codrea despre adversara de sâmbătă.

În ceea ce-i privește pe alb-violeți, cea mai importantă mutare a fost realizată chiar astăzi, clubul ajungând la un acord cu Unirea Sânnicolau Mare în privința mijlocașului de bandă Răzvan Ghinescu. De asemenea, Alin Ionaș va fi apt de joc, după accidentarea suferită în duelul cu Giarmata, din Cupa României. Unica absență certă e cea a lui Flavius Tulcan, lovit săptămâna trecută, în disputa cu Mama Mia.

Partida CS Ghiroda – ASU Politehnica se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 11, pe arena „Emilian Pavel”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply