DSC_4686 (Medium)CH Poli a început bine faza paly-out a campionatului, decisivă pentru menținerea în eșalonul de elită. Trupa lui Pero Milosevic s-a impus astăzi, în sala „Constantin Jude”, în fața „lanternei” acestei faze, Steaua, cu 27-22. Bucureștenii n-au condus decât o dată, în primele minute ale partidei, alb-violeții controlând în rest ostilitățile cu autoritate.

Lipsită de aportul unuia dintre cei mai în formă jucători, Ghiță Irimescu, suspendat după eliminarea de la Suceava, dar și de mai vechiul accidentat Andrei Păiuș, CH Poli nu a înfruntat mari probleme în fața Stelei, o grupare ce are în acest moment șanse mari de a reveni în al doilea eșalon.

Roș-albaștrii, care se impuneau în sezonul regular la Timișoara, n-au condus astăzi decât în minutul 4, cu 2-1, după care a urmat desprinderea gazdelor. Poliștii au făcut 8-4 în minutul 17, mai întâmpinând emoții doar două minute mai târziu, atunci când bucureștenii s-au apropiat la un gol (8-7). Până la pauză, elevii lui Milosevic au refăcut însă ecartul de 4 goluri, 14-10.

În partea secundă, CH Poli a părut și mai sigură pe ea, distanțându-se mai întâi la șapte lungimi, în minutul 43 (2-13), pentru ca în minutul 52 să se înregistreze diferența maximă, de 9 goluri, 25-16 în favoarea alb-violeților. Steliștii au reușit în final să mai strângă rezultatul, tabela sălii „Constantin Jude” fiind oprită la 27-22 în favoarea amfitrionilor.

Demis Grigoraș a fost cel mai bun jucător al lui CH Poli, cu 11 goluri (dintre care 7 doar în prima repriză!). L-au urmat Fenici 5, Chikovani 4, Timofte 3, Santeiu 1, Kaftin 1, Halcă 1 și Leordean 1. Steliștii au marcat cel mai mult prin Georgescu, 7 goluri, urmat de Salinas, cu 4.

În cel de-al doilea meci disputat astăzi, în prima rundă a play-out-ului, CSU Suceava a trecut pe propriul teren de Energia Pandurii Târgu Jiu, scor 26-21 (10-10). HC Vaslui a stat. Iată clasamentul după prima etapă:

1. HC Vaslui 19p. (-1 joc)
2. Poli Timișoara 16p.
3. CSU Suceava 13 p.
4. Pandurii 9p.
5. Steaua 6p.

Primele două clasate din play-out se vor întâlni sâmbătă, în etapa a doua a play-out-ului. Așadar, CH Poli se va deplasa pe terenul uneia dintre echipele în fața căreia s-a înclinat în ambele dispute din sezonul regular, nou-promovata HC Vaslui.

Leave a Reply