Darius Neamțu, surpriza ultimei săptămâni la Politehnica: „Nu mă gândeam că voi debuta atât de repede în Liga a II-a”

© titusemanuel.ro

© titusemanuel.ro

Politehnica Timișoara a început să se remarce drept o rampă de lansare pentru tinerele talente din fotbalul timișorean. După ce prestațiile excelente din sezonul trecut ale lui Marius Marin l-au propulsat pe tânărul mijlocaș în Italia, la Sassuolo, un alt fotbalist din generația 1998 începe să-și facă un nume în alb-violet. E vorba despre Darius Neamțu, un atacant longilin, cu o tehnică remarcabilă pentru înălțimea lui și execuții de efect, care a debutat săptămâna trecută la prima echipă a Politehnicii.

Darius Neamțu a intrat pe final în echipa alb-violeților la meciul de sâmbătă, cu Sepsi Sfântu Gheorghe, bifând astfel și debutul în eșalonul secund. În primul minut al prelungirilor, tânărul atacant a smuls aplauzele întregului stadion, când a trimis un șut năprasnic, de la distanță, sub transversală, însă reflexul pectaculos al lui Niczuly l-a privat de primul gol în „B”.

„Mi s-a părut un joc foarte greu, deși am fost tot meciul peste adversari. Am evoluat destul de bine, însă am greșit, din păcate, în apărare, am dat prea multe pase adversarilor și am avut ghinion, iar mingea a intrat în plasă”, a declarat Neamțu, care a fost rugat să descrie ceea ce a simțit în momentul execuției. „Mi-am spus că nu au prea fost șuturi spre poartă în repriza a doua, mi-am potrivit mingea și am tras. Poate, cu puțin noroc, ar fi intrat, dar nu a fost să fie, din păcate”, a mai spus Neamțu.

Darius Neamțu a debutat la prima echipă marțea trecută, în victoria cu 6-1 din Cupa României, cu Șoimii Pâncota, meci în care a avut trei ocazii singur cu portarul Horvath, însă nu a reușit să scuture plasa. „Mă simt foarte bine. Am avut foarte multe emoții și în jocul cu Pâncota. Sper ca pe viitor să fie mai bine, atât pentru mine, cât și pentru echipă. Mă simt bine să joc într-o asemenea atmosferă, vă dați seama, până acum am evoluat doar la juniori și astfel că am mari emoții de fiecare dată când intru în teren. Și cu Pâncota am avut trei ocazii mari, de fiecare dată singur cu portarul, și parcă m-am speriat…”, a declarat, cu multă sinceritate, tânărul vârf.

Darius Neamțu e format la LPS Banatul, fiind component al grupei de Juniori A, pregătită de Tiberiu Brîndescu, și transferată în vară la Politehnica Timișoara. Deși e golgheterul alb-violeților în întrecerea juvenilă, iar cu prima echipă se pregătește de aproximativ o lună, tânărul atacant admite că nu se aștepta să facă pasul atât de repede spre liga secundă.

„Nu mă așteptam să debutez atât de repede. În mod normal, ar fi trebuit să mai evoluez un an la juniorat. Nu mă gândeam că va veni atât de rapid momentul debutului în Liga a II-a”, a mai spus Neamțu, al cărui model de atacant e francezul Karim Benzema, de la Real Madrid. „Se lipește golul de el”, e explicația succintă a vârfului polist pentru alegerea sa.

About Gabriel Toth

Leave a Reply