Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara va întâlni astăzi, de la ora 15:00, liderul autoritar al campionatului, Juventus București, pe arena „Știința”. Alb-violeții încearcă să spele imaginea jocului din tur, atunci când au pierdut în Colentina cu 5-0 în fața echipei pregătite de Daniel Oprița. Fundașul Dănuț Bilia a vorbit, inevitabil, și de acuzele lansate de o agenție de monitorizare a pariurilor, după jocul timișorenilor de la Sfântu Gheorghe, pe care le respinge cu hotărâre.

În opinia lui Dănuț Bilia, Juventus București se numără printre cele mai valoroase echipe ale acestui sezon de ligă secundă, alături de CS Mioveni, formație aflată însă, deocamdată, în afara zonei promovării.

„Ne așteaptă un meci foarte greu, cu liderul campionatului, probabil cea mai bună echipă din serie. Un meci pe care îl abordăm la victorie, pentru că alt gând nu avem. Sper să reușim să câștigăm cele trei puncte. E clar, o altă motivație, e altceva să joci împotriva echipei de pe primul loc. După părerea mea, Juventus și Mioveni sunt cele mai puternice echipe, din toate punctele de vedere. Am simțit-o pe pielea mea din teren”, a declarat Bilia.

Fundașul polist speră ca el și colegii săi să își ia revanșa pentru acel 0-5 înregistrat în tur, în Colentina, care a rămas cel mai drastic eșec din acest sezon.

„Chiar am vorbit între noi, în vestiar, și despre ceea ce s-a întâmplat în tur. Important e să câștigăm acum, pe terenul nostru, indiferent de diferența de scor. În tur, am fost umiliți, am pierdut cu 5-0. Eu unul m-am simțit umilit, deși nu am jucat atunci”, a afirmat Bilia.

Fotbalistul Politehnicii s-a arătat surprins de cele apărute în presa centrală, după meciul de vinerea trecută, cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Bilia spune că e dispus să garanteze pentru oricare dintre colegii săi în această problemă.

„Cu moralul nu stăm prea bine. Eu unul nu îl am foarte ridicat, mai ales după ce au apărut în presă acele tâmpenii. Sunt puțin dezamăgit de acele acuzații, pentru că în viața mea n-am făcut așa ceva. Eu pot să bag mâna în foc pentru oricare dintre noi. Chiar am rămas surprins când am citit, nu îmi venea să cred. Au fost mai buni și ne-au bătut, atât a fost… Din nou am greșit noi, au fost acele cinci minute ale noastre când primim ușor goluri. De aceea nu înțeleg de unde au pornit aceste acuzații de blat. A fost și o discuție cu suporterii, dar lucrurile s-au lămurit. Ne-au spus că au încredere în noi”, a declarat Dănuț Bilia.

Partida Politehnica Timișoara – Juventus București, din cadrul etapei a 31-a a ligii secunde, va avea loc astăzi, de la ora 15:00, pe arena „Știința”. Meciul va fi televizat de Digi Sport și Dolce Sport. La centru a fost delegat Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe), asistat la cele două tușe de George Fridl (Comănești, BC) și Peter Jozsef (Sfântu Gheorghe). Rezervă de arbitru va fi Sergiu Popa (Aiud), iar observatori au fost desemnați Ștefan Szilaghi (Satu Mare) și Viorel Lolea (Reșița).

Leave a Reply