Daniel Stanciu: „Sunt sigur că ASU Poli va câștiga campionatul în Timiș”

stanciu

Amicalul de duminică, dintre ASA Târgu Mureș și ASU Poli, a fost organizat la insistențele lui Daniel Stanciu, cel ce din această vară a fost cooptat în staff-ul administrativ al divizionarei secunde. La finalul meciului, fostul team manager al lui Poli ne-a împărtășit concluziile sale de după jocul cu echipa lui Paul Codrea, precum și intențiile formației din Târgu Mureș pentru viitorul sezon.

Daniel, declarai în urmă cu o săptămână că ți-ai dorit de mai multă vreme un amical cu ASU Poli. Iată că de data aceasta ți-a ieșit.

Îmi pare bine că a ieșit un spectacol agreabil. De fapt, asta era și ideea, a fost un meci de prezentare pentru echipa noastră, în fața Politehnicii, și bineînțeles că m-am gândit în primul rând la suporteri. Știu că indiferent de distanță, de vreme sau de numele adversarului, vor face deplasarea foarte mulți. Așa s-a și întâmplat și cred că a fost un spectacol reușit din toate punctele de vedere.

Ce impresie ți-a lăsat ASU Poli?

Foarte bună, surprinzător de bună chiar! Am fost în campionatul trecut la un meci și observ că echipa e acum mult mai bună, mult mai bine pregătită fizic, bine așezată în teren, cu jucători buni, tehnici. Sunt câțiva copii pe care i-am avut la Poli Timișoara, la centrul de copii și juniori și la echipa a doua. În limita posibilităților, i-am promis lui Paul Codrea că în iarnă îl voi ajuta cu câțiva jucători. Sunt sigur că vor câștiga campionatul în Timiș, însă cu siguranță marele examen va fi la meciul de baraj pentru Liga a III-a

Sau meciurile de baraj, pentru că se vorbește despre un triunghiular…

Corect! Chiar nu mai știe nimeni acum cum se organizează campionatul…

Până unde crezi că poate urca ASU Poli?

Cu siguranță îi vom vedea în câțiva ani în Liga I. Mă bazez în primul rând pe iubirea pe care o au suporterii față de Poli, de alb-violet și sunt sigur că această echipă va ajunge, mai devreme sau mai târziu, în prima ligă. Chiar merită acest lucru, mai ales pentru acești suporteri minunați. Le mulțumesc și pe această cale, deoarece au făcut un efort uriaș, peste 7 ore de mers cu autocarul. S-au prezentat ca întotdeauna, la înălțime.

Ce ne poți spune despre actualul tău club?

Suntem o echipă tânără, e un nou proiect, am intrat într-o reorganizare. Atunci când am preluat acest club, una dintre condiții a fost să vin cu Edi Iordănescu, iar apoi să încercăm să schimbăm numele, în ASA. Am reușit deja foarte multe lucruri. Cred că într-un an sau doi, vom reuși să urcăm și noi în Liga I.

Cum a fost recepționată schimbarea denumirii clubului în cel al vechii echipe, ASA?

E o emulație în oraș pe care o simțim zi de zi, am lucrat și lucrăm foarte mult la imagine. Am trecut peste niște etape în ceea ce privește echipa, pentru că atâta timp cât nu construiești clubul, pentru a-l pune pe o bază solidă, vei avea multe probleme. Noi nu ne dorim să fim pasageri în Liga I. Eu sunt foarte meticulos și țin mult la anumite aspecte. Știți și voi, de când eram la Timișoara, că mă preocupau aceste lucruri. Ați văzut și echipamentul, ASA Târgu Mureș are poate cel mai frumos echipament din România la ora actuală. În două luni și jumătate de când sunt aici, am reușit să câștigăm foarte mult la capitolul imagine.

La acest meci au venit circa 1.500 de spectatori după aprecierile noastre. Mulțumit de acest număr?

Cred că au fost mai mulți. Dar sunt sigur că de sâmbăta viitoare, când va începe campionatul, lumea va veni la stadion. Au fost un an sau doi de dezamăgiri la Târgu Mureș. Noi nu încercăm să vindem iluzii, încercăm să facem cât mai mult aici, să o luăm etapă cu etapă. În primul rând, vrem să jucăm fotbal, lucru demonstrat și astăzi (nr. – dialogul a avut loc imediat după meci). Ne-a ajutat și Poli, și, cred că cu excepția acelui eveniment nefericit cu Ardelean, cele două echipe au arătat că știu să joace fotbal. Asta am și urmărit, a fost un spectacol, dar și câteva premiere pentru Poli, pentru că au jucat cu o echipă dintr-o categorie superioară, iar meciul a fost televizat.

About Gabriel Toth