Daniel Stanciu explică ideea amicalului cu ASU Poli: „Timișoara a fost, este și va rămâne în sufletul meu”

stanciu

ASU Poli va lua parte la cel mai important eveniment de la înființarea secției. Alb-violeții vor disputa un amical cu ASA Târgu Mureș, ce va coincide cu prezentarea lotului secund-divizionarei. Pe lângă faptul că vor întâlni un adversar mult mai bine cotat și cu un nume important în istoria fotbalului românesc, Gălan & co. vor bifa o nouă premieră, meciul urmând a fi televizat la nivel național, pe Digi Sport.

Omul din spatele meciului ASA Târgu Mureș – ASU Poli e Daniel Stanciu, cel ce a fost cooptat în această vară în staff-ul de conducere al formației ardelene. Fostul team-manager al lui Poli Timișoara spune că ideea unui amical cu echipa adoptată de suporterii din Peluza Sud e mai veche. „Mi-am dorit de mai mult timp să organizez un amical cu Poli, încă de pe vremea când eram la Vaslui. Ideea mea e să facem o dublă, ei vor veni acum la noi, iar în viitorul apropiat, când vom avea posibilitatea, să jucăm la Timișoara. Am rămas legat sufletește în principal de acei suporteri minunați pe care îi avea Poli și care au migrat către echipa Universității. Pentru mine Poli și Timișoara au fost, sunt și vor rămâne în sufletul meu. E un cadou pe care îl fac suporterilor timișoreni, pe care îi aștept în număr cât mai mare și îi asigur că vor fi primiți foarte bine la Târgu Mureș”, a declarat Stanciu la Digi 24 Timișoara.

Meciul de la Târgu Mureș va fi unul special pentru ASU Poli și dintr-un alt punct de vedere. Digi Sport va transmite în direct partida, aceasta fiind prima televizare din istoria grupării universitare. „Am făcut lobby pe lângă colegii mei de la Digi Sport și iată că am găsit înțelegere. Va fi, cu siguranță, o premieră și pentru ei”, a mai spus Stanciu.

Fostul team-manager al lui Poli din ultima parte a „erei Iancu” s-a alăturat în această vară unui proiect de relansare a fotbalului din Târgu Mureș. Fosta FCM a preluat numele și culorile istorice, urmând a evolua din sezonul viitor sub titulatura de ASA. „Avem o echipă tânără, cred că în acest moment avem cea mai mică medie de vârstă din ambele serii, în jur de 22 de ani. Câțiva dintre jucători sunt în atenția noului selecționer al naționalei de tineret, Bogdan Stelea. E un proiect pe termen lung, probabil în al doilea an vom ataca promovarea”, a prezentat Stanciu proiectul de la Târgu Mureș.

Meciul amical dintre ASA Târgu Mureș și ASU Poli va avea loc duminică, de la ora 18, pe arena Trans-Sil.

About Gabriel Toth

Leave a Reply