Dan Dinu comentează explicațiile oferite de FRR pentru suspendarea lui Grainger Heikell: „Unii dintre ei poate au ceva de ascuns”

dinu-frrRCM Timișoara continuă războiul deschis cu Federația Română de Rugby, unul ce pare, momentan, departe de finalitate. Comisia de Disciplină a decis marți suspendarea pentru o perioadă de opt luni a antrenorului principal Grainger Heikell, precum și sancționarea cu avertisment a clubului bănățean, pentru neeliberarea celor nouă jucători convocați la acțiunile selecționatei divizionare Bucharest Wolves. Finanțatorul Dan Dinu a comentat motivările celor două decizii, apărute într-o postare nesemnată pe site-ul forului.

„Explicația pe care am văzut-o e de-a dreptul penibilă. În România anului 2014, văd că e interzisă libertatea de exprimare. Nimeni nu poate dovedi că Grainger a vorbit despre un act de corupție, care totuși e un act de corupție, iar acum poate mă vor suspenda și pe mine. Dânșii s-au simțit lezați. Înseamnă că unii dintre ei au ceva de ascuns. Îmi pare rău că FRR nu înțelege că noi nu am adus niciodată acuze Federației pentru distrugerea legitimațiilor. Primii vinovați suntem noi, am mai spus acest lucru. Noi am acuzat doar că ei stau cu mâinile în sân, iar unii de acolo tratează FRR ca pe propria lor familie”, a declarat Dan Dinu.

Finanțatorul formației timișorene se găsește în situația de a fi judecat pentru decizia Consiliului Director al clubului de a nu trimite jucători la selecționata divizionară, deși el, personal, nu e membru în acest organism. „E ca și cum ți-ar veni acasă poștaștul să îți aducă o amendă, iar tu împuști poștașul”, a comentat Dinu cu umor această situație.

Totuși, Dinu lasă să se înțeleagă că RCM Timișoara nu va mai trimite de acum încolo jucători la Lupii București. „De fiecare dată vom răspunde pozitiv pentru eliberarea jucătorilor, însă numai în ferestrele IRB”, a precizat Dinu.

Dan Dinu se va afla mâine la București, unde e programată o nouă ședință a Biroului Federal. Finanțatorul galben-albaștrilor nu știe la ce să se aștepte de la această întrunire, dar e convins că va fi „cu scântei”: „Nu mai vrea nimeni din Federație să discute cu mine. Va fi mâine o ședință de Birou Federal, care cu siguranță va fi cu scântei. Nu știu la ce mă aștept, pentru să secretarul general (n.r. Florin Matei) nu ne-a pus încă la dispoziție ordinea de zi a Biroului Federal. Probabil vom afla de acest lucru în momentul în care vom intra în sală”.

În ceea ce privește ancheta Poliției în cazul vizelor medicale rupte din carnetele celor șase jucători, nu sunt deocamdată noutăți. „Eu sper că se va afla cine le-a rupt. Dar cel mai important e ca aceste lucruri să nu se repete, iar FRR să facă un cadrul legislativ pentru ca acest lucru să nu se mai repete. FRR, în loc să ne suspende jucătorii sau pe nea Ghiță, îngrijitorul bazei, să se ocupe de lucruri cu adevărat importante”, a mai punctat Dinu.

RCM Timișoara se pregătește de o deplasare dificilă, la Baia Mare, pentru ultimul joc din faza grupelor Cupei României. Meciul se va disputa sâmbătă dimineață, pe arena „Lascăr Ghineț”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply