Cupa României la rugby își schimbă din nou formatul! Finala poate fi organizată la Timișoara

©  Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Întrecerile rugbystice interne din 2016 vor începe în luna martie, când pornește la drum Cupa României. Cea de-a doua competiție ca importanță în sportul cu balonul oval din România propune și de această dată un nou format, care va avea, în prima fază, două grupe valorice. Conform hotărârii de ieri a Biroului Federal, finala va putea fi organizată doar de o echipă din zona Transilvaniei, astfel că Timișoara e eligibilă pentru găzduirea, în premieră, a unui ultim act într-o întrecere internă.

Deținătoarea trofeului, Timișoara Saracens, va începe Cupa României în Grupa I valorică, alături de celelalte grupări ce vor forma viitoarea ediție a Superligii: CSM Știința Baia Mare, Steaua București, CSM Olimpia București, Dinamo București, Universitatea Cluj și Politehnica Iași, nou-promovată. În perioada 19 martie – 29 aprilie, cele șapte echipe vor juca fiecare cu fiecare, într-o singură manșă, urmând a se întocmi un clasament provizoriu. De precizat că toate cele șapte prim-divizionare vor juca oricum în sferturile de finală, miza primei faze fiind clasarea pe unul dintre primele patru locuri, care va permite organizarea disputei pentru semifinală pe teren propriu.

Concomitent, opt echipe din Divizia Națională de Seniori (eșalonul al doilea) vor concura în a doua grupă valorică, împărțite în două serii: Moldova (CS Năvodari, RCM Galați, RC Bârlad, CSM Bucovina Suceava) și Transilvania (Știința Petroșani, RC Buzău, CSU AV Arad și CS Mănăștur Cluj). În cele două serii se vor disputa meciuri tur-retur, în intervalul 19 martie – 23 aprilie. Apoi, în 29 aprilie, câștigătoarele seriilor vor disputa un baraj, pe teren neutru, pentru desemnarea celei de-a opta echipă calificată în sferturile de finală.

Sferturile de finală se vor disputa pe data de 7 mai, pe terenul primelor patru clasate din Grupa I valorică. O săptămână mai târziu vor avea loc semifinalele, iar pe 28 mai ultimele două grupări rămase în competiție vor juca cu trofeul pe masă.

Conform hotărârii de ieri a Biroului Executiv al FRR, finala Cupei României va fi organizată de una dintre echipele din zona Transilvaniei. Eligibilă pentru a găzdui ultimul act e și Timișoara, care poate trimite o scrisoare de intenție forului de la București până la 30 martie. În noul sezon, finala Cupei Regelui a fost atribuită zonei Moldovei, în timp ce ultimul act al Superligii (care, vă reamintim, se va disputa în sistem toamnă-primăvară) va fi organizat în zona Munteniei.

Țintarul meciurilor din Grupa I valorică a Cupei României, unde participă și Timișoara Saracens, va fi stabilit în perioada următoare.

About Gabriel Toth

Leave a Reply