Cu o întărire de ultim moment din „garda veche”, BC Timișoara pierde clar la Mediaș

bct
BC Timișoara a pierdut și ultimul joc oficial din 2013, în deplasare, la Gaz Metan Mediaș. Alb-violeții au cedat cu 69-86, la capătul unui meci în care a redebutat Nikola Vasojevic, baschetbalist pe care Dragan Petricevic l-a avut sub comandă și în primul mandat la Timișoara.

BC Timișoara nu a găsit drumul spre victorie nici la Mediaș. Alb-violeții au fost învinși de performera acestui sezon din FIBA EuroChallenge, care a avut însă mult de pătimit în campionatul intern.

Gazdele au demarat în trombă, iar la capătul primului sfert aveau deja 11 puncte avans, 25-14. Distanța s-a mărit până la pauza mare, atunci când medieșenii au condus cu 53-36, însă bănățenii au dat senzația că pot reveni după reluare, la capătul sfertului 3 înregistrându-se 68-56. Ultimele 10 minute au fost însă la discreția formației lui Marcel Țenter, care a oprit tabela la o diferență finală de 17 puncte, 86-69.

Americanul Jason Conley a fost cel mai bun om al timișorenilor, aceta trecându-și în cont un prim double-double stagional, cu 21 de puncte și 10 recuperări. L-au urmat Jovanovic – 13, Radulovic – 15, Gacesa  – 10, Vasojevic – 8 și Petrișor – 2. De partra cealaltă, Kemp s-a remarcat, cu 17 puncte, urmat de Mandache, cu 16.

Nikola Vasojevic, „leu” după patru ani și jumătate (Foto: cosmin-dan.ro)

Nikola Vasojevic, „leu” după patru ani și jumătate (Foto: cosmin-dan.ro)

A revenit Vasojevic!

În săptămâna premergătoare jocului de la Mediaș, BC Timișoara l-a legitimat în taină pe Nikola Vasojevic, o extremă în vârstă de 27 de ani, care se află la startul celei de-a doua experiențe pe Bega.

Nikola Vasojevic a evoluat la Elba în ediția 2008/2009, când se reușea cea mai bună clasare de până atunci din istoria baschetului timișorean – locul secund. Sârbul a rămas celebru pentru un episod consumat în martie 2009, la un joc disputat în sala Olimpia, cu BCM Târgoviște, și câștigat de bănățeni cu 93-77. La startul sfertului 3, acesta a reușit să marcheze din slam-dunk, lăsându-și însă întreaga greutate asupra inelului, care a cedat. Jocul avea să fie reluat după o întrerupere de mai bine de 10 minute.

About Gabriel Toth