CSU Politehnica începe seria amicalelor


Handbaliștii de la CSU Politehnica au revenit, la mijlocul săptămânii trecute, din istovitorul cantonament de la Băile Herculane, iar acum așteaptă cu nerăbdare primele meciuri amicale. Alb-violeții vor evolua joi, la Zrenjanin, cu formația locală, pentru ca vineri și sâmbătă să participe la un puternic turneu internațional la Novi Sad.

Elevii lui Nedeljko Vuckovic s-au întors miercuri de la Băile Herculane, iar până vineri s-au pregătit în sala „Constantin Jude”. Tehnicianul sârb le-a oferit handbaliștilor săi weekend-ul liber, cu toții fiind obosiți după solicitantul stagiu de pregătire.  „A fost foarte greu, oboseala e mare după cantonament. Le-am dat două zile de pauză, iar acum am reînceput pregătirea la nivel maxim. E normal să fie obosiți, la Herculane am făcut 16 antrenamente în nouă zile. Am însă încredere în băieți, tot timpul îi încurajez”, a declarat „Vucko”.

Greul a trecut însă pentru handbaliștii de la CSU Poli, care de joi vor începe să joace handbal, în adevăratul sens al cuvântului. Mai întâi, e programat un meci de reacomodare, în deplasare, la Zrenjanin, cu divizionara secundă Proleter. Apoi, vineri dimineață echipa va porni înspre Novi Sad, unde a fost invitată la Memorialul „Bogdan Rodic” (n.r. – fost președinte al Vojvodinei), alături de nume importante din spațiul ex-iugoslav.

„Suntem în grupă cu Nexe Nasice, vicecampioana Croației, și cu Jugovic Kac, din Serbia. Vom deplasa acolo un lot de 16 jucători. Va lipsi Timofte, care a devenit recent tătic, dar și Stan, care abia din 1 septembrie va începe pregătirile cu mingea”, a punctat Nedeljko Vuckovic.

CSU Poli va evolua, așadar, vineri, de la ora 18.15, cu croații de la Nexe Nasice, iar de la 22.15 cu Jugovic Kac. Sâmbătă vor avea loc meciurile pentru stabilirea clasamentului final, alb-violeții urmând să se dueleze cu una dintre componentele grupei B: Partizan Belgrad, RK Split și Vojvodina Novi Sad.

După turneul din Serbia, CSU Poli va disputa și două amicale pe teren propriu, ambele cu formația sârbă Metaloplastika Sabac. Partidele sunt programate pentru zilele de miercuri și joi, în sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply