CSU Poli a ținut Odorheiul în șah doar o repriză


CSU Poli s-a înclinat în această seară în fața formației din Odorheiu Secuiesc, scor 22-26, la capătul unui meci în care experiența elevilor lui Vlad Caba și-a spus pe deplin cuvântul. Alb-violeții au avut un start fulminant, au condus aproape o repriză întreagă, însă n-au reușit să păstreze aceeași cadență până la final.

CSU Poli nu se regăsește în compania primelor clasate. După Constanța, Bacău și Turda, astăzi a venit rândul Odorheiului să plece cu toate punctele din sala „Constantin Jude”. Timișoreanul Vlad Caba a câștigat după doi ani și jumătate în sala în care a trăit cele mai frumoase amintiri din cariera de jucător, la capătul unui joc în care echipa cu lotul cel mai echilibrat a avut câștig de cauză.

CSU Poli a început excelent meciul, luându-și prin surprindere adversarul cu o apărare extrem de agresivă. De altfel, în 16 minute, Odorheiul n-a marcat decât o singură dată, cea de-a doua reușită a harghitenilor venind la scorul de 5-1 pentru alb-violeți. Din acel moment, ceva s-a rupt în formația polistă, care s-a văzut egalată la 6 în minutul 23. Mai mult decât atât, Odorheiul a preluat conducerea în ultima jumătate de minut a primei reprize, reușind în acest interval să se și detașeze la două lungimi: 8-10 la pauză.

În partea secundă, apărarea Odorheiului le-a lăsat din ce în ce mai puține spații de manevră alb-violeților. Deși timișorenii au jucat bine faza defensivă, portarii Antonaru și Djuricin salvând câteva situații foarte bune, mobilitatea amețitoare a chilianului Erwin Feuchtmann Perez i-a hipnotizat pur și simplu pe apărători, acesta reușind deseori să-și creeze spațiu de aruncare între doi, chiar trei jucători adverși. Întreaga parte secundă s-a constituit ca o cursă de urmărire pentru CSU Poli, care a cedat în cele din urmă inițiativa pe final, după ce Odorheiul evadase la cinci goluri în minutul 55 (18-23). S-a încheiat în cele din urmă 22-26, iar alb-violeții pierd două puncte mari, ce le păreau la un moment dat la îndemână.

Căpitanul Cristian Fenici a fost de această dată golgheterul timișorenilor, cu 8 reușite, urmat de Grasu – 6, M. Ignat – 3, Timofte – 2, Spahic – 2 și Arseni – 1. De partea cealaltă, chilianul Feuchtmann, aflat la primul său meci pentru HC Odorhei, a punctat de 7 ori, urmat de Rusia – 4, Florea – 4, Chikovani – 3, Mihalcea – 2, Kuzmanoski – 2, Vlăduț – 2, Talas – 1 și Adomnicăi – 1.

Reacții la cald

„Din păcate am înregistrat o înfrângere, dar trebuie să mergem mai departe. Am început mai bine jocul, dar apoi ne-am stins. Cred că diferența s-a făcut astăzi la nivelul băncii, echipa din Odorhei are câte 2-3 jucători de valori apropiate pe fiecare post, iar eu, de exemplu, n-am avut un inter dreapta de meserie. Dar asta este viața. Am pus mare accent pe apărare, iar asta s-a văzut, pentru că în primele 20 de minute am primit doar 2 goluri. Poarta a funcționat foarte bine, avem 3 portari de valoare, cred că în acest moment e singurul post bine acoperit din echipă”. (Gligore Czari, antrenor CSU Poli)

„Jocurile de la Timișoara sunt întotdeauna disputate, sunt antrenante, e lume multă în tribună. De data asta a ieșit mai bine pentru noi, în special datorită finalului din prima repriză. Ne-am încadrat oarecum în planul tactic pe care ni l-am propus, exceptând începutul meciului. Acesta e avantajul unei echipe experimentate, nu se sperie, nu intră în panică, nu disperă. Pas cu pas am reușit să recuperăm, iar în a doua repriză ne-am impus foarte bine jocul, n-am simțit în vreun moment că victoria e în pericol și am terminat de data asta meciul cu un puls mult mai jos decât în alți ani”. (Vlad Caba, antrenor HC Odorhei)

About Gabriel Toth

Leave a Reply