Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

UTA își continuă criza de exprimare și de puncte. Arădenii au pierdut cu 2-1 derby-ul de la Timișoara, cu Politehnica, și bifează al nouălea meci consecutiv fără victorie. Formația pregătită de Cristian Todea rămâne pe loc retrogradabil, după ce la începutul sezonului fusese creditată cu prima șansă la accederea în elită.

„Un meci în care un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil. A avut și Timișoara momentele ei bune, dar le-am avut și noi. Din păcate, nu am gestionat prea bine acea fază fixă din care am luat golul al doilea. Apoi, am încercat să atacăm mai mult, am rămas în trei fundași, dar din păcate nu am mai fost lucizi. Am rămas doar cu un atacant după eliminarea lui Curtuiuș și nu am mai pus pericol. L-am introdus pe Strătilă tocmai din acest motiv, dar nu am reușit, din păcate. Timișoara nu ne-a surprins, însă am greșit exact acolo unde știam că excelează ei, la pressing. Noi am pierdut o minge chiar pe acest lucru, au obținut o lovitură liberă și au înscris. Meciul a fost echilibrat, atât din punct de vedere tactic, cât și tehnic, iar diferența s-a făcut la acea fază fixă”, a afirmat, după meci, Cristian Todea.

Un veteran al derby-urilor dintre Poli și UTA, Cristian Todea a mărturisit că i-a fost mult mai greu astăzi pe bancă decât îi era pe vremuri în teren.

„În teren era mult mai ușor… După ce începea jocul, mă gândeam doar la ce am eu de făcut și încercam să îmi ajut coechipierii. De pe bancă a fost însă mult mai greu. Atmosfera a fost destul de frumoasă, mai ales de partea suporterilor timișoreni. Arădenii au, până la urmă, toate motivele să fie supărați, însă și azi au fost alături de noi. Ceea ce mă deranjează cel mai mult e că nu am reușit să-i facem bucuroși și să se întoarcă fericiți la Arad”, a declarat Todea.

UTA nu a mai câștigat în campionat de nouă etape și rămâne pe locul 16, primul de sub linia retrogradării, o situație deloc onorabilă pentru o formație care, în ultimele două sezoane, a atins de fiecare dată barajul de promovare în Liga I.

„Ne aflăm într-o situație foarte proastă. Cu siguranță, nimeni nu se aștepta să fim într-o asemenea situație înaintea sezonului. Depinde numai de noi dacă vom reuși să ieșim din acest impas. Eu vreau să văd acești băieți la antrenament, cum se pregătesc, iar apoi să hotărâm ce se întâmplă mai departe. Remanierea lotului trebuie discutată la rece, nu acum, la cald. Înainte de meci nu ne-a spus conducerea nimic legat de sancțiuni. Vom avea aceste discuții de mâine încolo. Cu siguranță, ne va fi destul de greu în continuare. E important să ne ridicăm de pe locul pe care ne aflăm în clasament, dar și ca moral”, a mai spus Todea.

Antrenorul UTA-ei consideră că decizia centralului Ilyes de a-i elimina pe Curtuiuș și Mera în minutul 49 a fost una exagerată.

„Cred că arbitrul a făcut un exces de zel. Am fost chiar acolo, lângă fază, și am văzut că s-au îmbrâncit reciproc. Nu s-au lovit, nimeni nu a avut sânge, nu a fost nimic ieșit din comun. Eu zic că dacă primeau amândoi cartonaș galben, ar fi fost de ajuns. Din păcate, noi am avut de suferit, pentru că și așa stăm doar în doi atacanți, în Florea și Curtuiuș, și vă dați seama că ne e foarte greu”, e de părere Todea.

Leave a Reply