Luceafărul Oradea s-a impus cu 2-1 în fața Politehnicii Timișoara, în jocul disputat în această dimineață, la Sânmartin, în etapa a 36-a a Ligii a II-a. Alb-violeții au condus la pauză, prin golul lui Sorescu, dar reușitele lui Feher și Rusu au întors jocul spre o victorie a bihorenilor, care l-a satisfăcut pe antrenorul Cristian Lupuț.

„A fost un meci destul de disputat. Știam că Poli e o echipă foarte bună, omogenă, cu jucători de valoare. Cred că am reușit un joc foarte bun, poate a fost cel mai bun joc al nostru pe teren propriu. Jocul a început, practic, de la 0-1, un gol venit pe o neatenție, pe o greșeală. Dar echipa a reacționat bine, și-a revenit și, încetul cu încetul, am reușit să împingem jocul cât mai mult la poarta adversă. În repriza a doua s-a văzut o altă față a echipei, o altă determinare, o altă concentrare. Din punctul meu de vedere, cred că rezultatul e echitabil. La pauză n-am făcut altceva decât să-i încurajez, le-am spus că trebuie să ne corectăm micile greșeli, chiar dacă și în prima repriză, în afara fazei golului, am prestat un joc bun”, au fost considerațiile despre meci ale lui Lupuț.

Un aport important la succesul Luceafărului l-a avut Marius Feher. Închizătorul orădenilor a marcat golul egalizator, cu un șut de la 20 de metri, iar dintr-o fază similară a lovit bara porții lui Dur-Bozoancă, mingea ricoșând la Vlad Rusu, care a punctat pentru 2-1. Totuși, Cristian Lupuț spune că succesul de azi se datorează jocului prestat de întreaga echipă. „Nu e doar meritul lui Feher. Cred că întreaga echipă trebuie să fie apreciată pentru jocul pe care l-a practicat astăzi. Firește, Feher e un jucător profesionist, și-a făcut treaba pentru echipă, la fel ca toți ceilalți băieți”, a mai spus Lupuț.

De asemenea, aspectul partidei s-a schimbat și odată cu introducerea la pauză a lui Vasile Pop, care a impulsionat jocul ofensiv al gazdelor, fapt subliniat și de Cristian Lupuț: „Trebuia să venim cu o schimbare, să venim cu ceva în plus. Eu zic că Vasile a intrat extraordinar de bine în joc, a dat un plus echipei pe faza ofensivă. Toți cei care au fost pe bancă și au intrat și-au adus aportul. Am dat dovadă că suntem o echipă, că formăm un grup unit, iar acest lucru s-a văzut în rezultatele noastre”.

Leave a Reply