Corecție aspră pentru Informatica: 1-5 cu Autobergamo Deva

©  Emanuel Titus Iliesi

Revenire amară la Deva, ca adversar, pentru Robert Lupu (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

După un șir de opt victorii consecutive, Informatica Timișoara a suferit în această seară primul eșec stagional. Robert Lupu & co. au pierdut clar derby-ul de la Deva, 1-5 cu Autobergamo, la capătul unui meci în care nervozitatea excesivă a câtorva jucători și-a pus amprenta pe prestația echipei, care a reușit să construiască extrem de greoi faze periculoase de atac.

Trioul Iancu – Lupu și Matei au revenit astăzi la Deva, de acolo de unde plecaseră în vară la nou-fondata Informatica. S-au întors sub Cetate din postura de lideri ai campionatului cu noua lor echipă, dar și cu setea de a-și demonstra valoarea și din această postură. O încrâncenare ce a afectat însă luciditatea din jocul timișorenilor. Jucători ce evoluează de ani de zile împreună la echipa națională s-au găsit cu mare greutate pe parchetul sălii din Deva. Iar asta în timp ce Autobergamo, cu temele bine făcute, a stat la cutie, a blocat fiecare traseu al vizitatorilor și a lovit în momentele oportune.

Cristian Obadă a deschis scorul în minutul 7, pe contraatac, după ce l-a fentat și pe portarul Vlad Iancu. S-a făcut apoi 2-0 în minutul 15, atunci când antrenorul-jucător Florin Ignat profită de pasivitatea timișorenilor, pătrunde în centru și trage plasat.

Jocul șters al Informaticii s-a prelungit și în repriza secundă, iar odată cu trecerea timpului a apărut și precipitarea. Timișorenii au sacrificat portarul la mijlocul reprizei secunde, trimițându-l pe Lupu în atac, în tricou de goalkeeper. O măsură care nu a dat roade, Autobergamo ghicind fiecare tentativă a oaspeților de a ajunge la poartă. Și, mai mult decât atât, s-a făcut 3-0 în minutul 31, când același Florin Ignat a înscris în poarta goală, cu un șut din terenul său, din zona semicercului de handbal.

Informatica a găsit în cele din urmă drumul spre gol în minutul 33. Slobodan Janjic a făcut 3-1 și a reaprins speranțele bănățenilor. Doar pentru două minute însă, deoarece tot pe fondul utilizării portarului înaintaș, timișorenii au mai primit o lovitură de la Cristian Obadă, care a recuperat la mijlocul terenului. Rămas în poartă, Robert Lupu a evitat, chiar la faza următoare, încasarea unui nou gol de la mare distanță, reușind să se întindă și să respingă încercarea lui Cristian Matei. Cel din urmă avea totuși să găsească drumul spre gol în minutul 38, când a deviat elegant mingea pe lângă Iancu, într-o fază ce nu anunța mare lucru.

Scor final, 5-1 pentru Autobergamo Deva, care revine pe primul loc în Liga I, aflându-se la egalitate cu Informatica, dar cu un golaveraj superior. În ceea ce-i privește pe timișoreni, e prima înfrângere încasată de acest proiect, venită poate la momentul potrivit. Temă de reflecție pentru jocul retur, dar și pentru posibila revedere din play-off.

About Gabriel Toth

Leave a Reply