© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

CH Poli se află în cel mai bun moment din ultimul sfert de veac în ceea ce privește rezultatele, dar în poate cea mai grea situație financiară din ultimul deceniu. După ce a încheiat Liga Națională pe locul al treilea și a primit dreptul de a participa în a doua competiție continentală, Cupa EHF, gruparea alb-violetă își pierde rând pe rând piesele de bază. După Mihai Timofte, astăzi a fost rândul altor doi jucători care au pus umărul la performanța timișorenilor să semneze cu Dunărea Călărași.

Situația din interiorul clubului de handbal masculin al Timișoarei e mai tensionată ca niciodată. În vreme ce staff-ul administrativ al Sport Club Municipal încearcă să repare „bâlba” consilierilor locali din urmă cu o săptămână și să găsească soluția legală de redistribuire a întregii sume de 900.000 de lei către medaliata cu bronz a Ligii Naționale, handbaliștii, ajunși la capătul răbdării, își caută noi destinații pentru sezonul viitor.

Săptămâna a început cu despărțirea de Mihai Timofte, cel mai titrat handbalist din lotul lui Pero Milosevic, care a acceptat oferta venită dinspre Dunărea Călărași. Astăzi, alți doi handbaliști din locul cu care CH Poli a încheiat sezonul și-au dat acceptul să îmbrace tricoul formației clasate pe locul 7 la finele sezonului trecut. E vorba despre Iulian Halcă și Irakli Chikovani, anunțați de pagina oficială de Facebook a Dunării Călărași ca fiind noii jucători ai echipei începând cu 1 iulie.

Iulian Halcă a sosit la Timișoara la începutul anului 2013, fiind un produs al școlii de handbal din Constanța. Interul dreapta în vârstă de 23 de ani a reușit un sezon de excepție în tricoul alb-violet, demonstrându-și și polivalența în fazele eliminatorii, când a reușit să acopere unele goluri de efectiv cauzate de suspendări. Halcă, autor a 70 de goluri în stagiunea precedentă pentru CH Poli, revine la Călărași, unde a mai evoluat în eșalonul secund, în turul ediției 2012/2013, sub formă de împrumut de la HCM Constanța.

Tot din 2013 evoluează în alb-violet și Irakli Chikovani. Georgianul în vârstă de 27 de ani a fost principalul marcator al lui CH Poli în ediția care a adus medalia de bronz, cu 155 de goluri. În ultimele săptămâni, s-a vehiculat un eventual transfer al său la Steaua, pentru ca apoi să apară o variantă de peste hotare, mai precis de la un club din Israel, cu care s-a aflat în tratative avansate. În cele din urmă, Chikovani a acceptat oferta Dunării Călărași și întregește astfel colonia de ex-poliști a formației clasate pe locul 7 în sezonul trecut.

Chiar și în condițiile în care Dunărea Călărași a anunțat transferul celor doi jucători pe un canal oficial de comunicare, conducerea alb-violeților speră să-i întoarcă din drum. „Toți au drept de preempțiune să rămână la Poli, dacă își vor primi banii restanți”, a declarat președintele SCM Timișoara, Radu Țoancă, pentru oradetimis.oradestiri.ro. Într-o situație similară se află și căpitanul Cristian Fenici, care a ajuns de mai multă vreme la o înțelegere cu nou-promovata Dobrogea Sud Constanța, dar care se va materializa doar dacă problemele financiare ale clubului timișorean nu se vor rezolva până la finele lunii în curs.

Leave a Reply