Condiții îmbunătățite la Haltere Club Timișoara


Dacă în urmă cu câțiva ani, condițiile de practicare a halterelor în Timișoara lăsau de dorit, în ultima vreme lucrurile par a intra pe făgașul normal la micuța sală din Circumvalațiunii. Clubul de haltere al orașului a reușit să atragă și atenția autorităților, continuând însă să își asigure o bună parte din buget grație sălii de fitness ce funcționează chiar în spațiul de pregătire al sportivilor.

Halterele timișorene au fost ținute în viață prin încăpățânarea regretatului Costică Milan, fostul antrenor punând umărul la amenajarea de la zero a sălii din Circumvalațiunii. Au fost ani în care banii veneau cu țârâita, iar sportivii făceau cu greu rost până și de indispensabilele batoane energizante. Lupta cu morile de vânt l-a răpus pe Costică Milan, a cărui muncă e dusă mai departe, cu aceeași pasiune, de fiul său, Călin.

În prezent, vremurile par a fi ceva mai bune pentru halterele timișorene, iar Călin Milan și sportivii săi pot privi cu încredere către sezonul 2013.

„Reușim să ne descurcăm prin autofinanțare. Mai primim un ajutor de la Consiliul Local, cărora le mulțumim pe această cale. Orice ban în plus este important și încercăm să ne descurcăm cum putem”, ne-a declarat Călin Milan, care precizează că nu multe centre din țară se pot lăuda cu condițiile existente la Timișoara. „Comparativ cu alte cluburi din țară, pot spune că noi avem condiții de pregătire foarte bune. Toți copiii, juniorii și seniorii beneficiază de condiții extra, adică vitamine, loc de antrenament, deplasări. Nu sunt niște condiții de lux, dar sunt prielnice pentru performanță, iar lucrul acesta se vede. Am obținut deja anul acesta trei medalii de argint la Campionatul Național de Juniori”, ne-a mai spus Milan.

Fiul regretatului antrenor de haltere spune că nu se va opri aici, încercând să asigure, de la un sezon la altul, condiții cât mai bune de performanță pentru sportivii legitimați la club. „Încercăm cu fiecare an ce trece să îmbunătățim condițiile existente și să aducem un aport performanței. Anul acesta am primit, pe lângă fonduri, și echipament sportiv din partea Consiliului Local, iar pentru noi acest lucru înseamnă foarte mult”, ne-a mai spus Călin Milan.

Chiar și așa, Haltere Club Timișoara își asigură în continuare o bună parte a bugetului din închirierea sălii de fitness publicului larg. „O condiție primordială pentru a supraviețui e autofinanțarea, noi fiind un club privat. Reușim să ne descurcăm cu activitatea de fitness, uneori mai greu, alteori mai ușor, dar ne menținem pe lina de plutire”, spune Călin Milan.

Darius Suiugan, marea speranță pentru 2013

Haltere Club Timișoara își pune mari speranțe în Darius Suiugan, cel mai valoros tânăr halterofil al Timișoarei. În vârstă de 19 ani, Suiugan a fost descoperit de regretatul Costică Milan și concurează la categoria 69 kg. Pentru sezonul viitor, se speră din partea lui la titlul național de juniori și chiar o medalie la seniori.

„Ne propunem să atacăm titlul de campion național la juniori cu Darius Suiugan și, tot cu el, vrem să mergem și la seniori. E loc de medalii și acolo, sunt convins de acest lucru. El e deja angajat al clubului, are contract, deoarece e foarte important să simtă și răsplata financiară, pe lângă cea în echipament și în vitamine”, ne-a spus Călin Milan despre tânărul său sportiv, căruia îi prevede un viitor frumos în lumea halterelor românești. „E un sportiv de mare perspectivă. Foarte important pentru el e să nu se accidenteze și să reușească să puncteze la competițiile de seniori”, a mai spus Milan.

La Cupa Timișoara, desfășurată sâmbătă, Darius Suiugan s-a impus la 69 kg, reușind să ridice 105 kg la stilul smuls și 128 kg la stilul aruncat.

About Gabriel Toth

Leave a Reply