CSU Poli a câștigat sâmbătă, pentru a doua oară la rând, turneul de vară pe care îl organizează anual. Tehnicianul Nedeljko Vuckovic s-a arătat mulțumit de handbalul etalat de băieții săi în cele două zile ale competiției și speră ca echipa să fie în cea mai bună formă la ora jocului cu CSM București, din prima etapă.

Nedeljko Vuckovic spune că elevii săi au meritat să câștige Cupa Politehnica, deși admite că pentru el cucerirea trofeului nu a reprezentat un obiectiv primordial. „Băieții au meritat să câștige trofeul, după modul în care au arătat în teren și după modul în care au luptat. Aceasta e atitudinea noastră. Mai avem de muncit, dar sunt mulțumit în proporție de 85%. Ne vom perfecționa însă până la meciul cu CSM. Nu i-am forțat pe băieți să câștige neapărat turneul. Băieții au simțit însă foarte bine unde este punctul slab al echipei din Târgu Jiu, jucătorii lor fiind puțin obosiți. Problema e că am primit 30 de goluri, lucru care mă cam nemulțumește. Dar oricum, am dat o șansă fiecărui jucător”, a declarat Nedeljko Vuckovic.

CSU Poli a dispus categoric de toate cele trei formații invitate la turneu, surprinzătoare fiind totuși diferența de 11 puncte din meciul decisiv cu Pandurii Târgu Jiu, una dintre formațiile bune ale României. „Nu mă așteptam la o diferență atât de mare, ci la un meci mai strâns, cu o diferență de 2-3 goluri. Târgu Jiu e o echipă foarte bună, dar se vede că e obosită. Noi mai avem trei amicale, cu echipe mai slab cotate. Depinde mult de modul în care reușim să ne concetrăm”, a mai spus „Vucko”.

„Avem o echipă mult mai bună”

Căpitanul lui CSU Poli, Cristian Fenici, a fost desemnat cel mai tehnic jucător al turneului. Centrul timișorean e optimist în ceea ce privește startul de campionat, spunând că echipa arată mult mai bine față de sezonul trecut.

„Ultimul meci a fost destul de greu, dar formația din Târgu Jiu a cedat destul de repede inițiativa. În ceea ce privește echipele din Ungaria și Serbia, cred că nu s-au ridicat la nivelul primei ligi din România. În această vară n-am avut rezultate atât de bune în amicale, deoarece am pierdut câteva jocuri în Serbia. Anul trecut am avut 10 victorii din 11 meciuri și am început mai greu campionatul. Sperăm ca în acest an să începem mai bine, avem o echipă mult mai bună, mult mai acoperită pe posturi”, a spus Fenici.

În altă ordine de idei, mai vechiul accidentat, Neluțu Stan, va continua și în următoarea săptămână programul de recuperare, asta deși a jucat în prima partidă a turneului, cu echipa din Kecskemet. În ceea ce-l privește pe Silviu Băiceanu, accidentat la menisc, el va fi operat în zilele următoare și se speră într-o recuperare cât mai rapidă a acestuia. În absența lui Băiceanu, postul de pivot va fi acoperit de Dragan Mrakic și Marius Ignat, ambii lăsând o impresie plăcută la Cupa Politehnica.

Leave a Reply