Claudiu Mocioi (Pandurii II): „Poli merită să promoveze, are tot ce îi trebuie”

Pandurii II Târgu Jiu a suferit ieri al doilea eșec din actualul sezon, 1-2 la Timișoara, cu ASU Politehnica. Un meci în care tânăra formație gorjeană a evoluat dezinvolt și a fost la un pas chiar de a salva o remiză, în prelungirile partidei. Antrenorul „satelitului”, Claudiu Mocioi, s-a arătat mulțumit de prestația băieților săi și spune că, în opinia sa, ASU Politehnica e echipa cea mai îndreptățită să spere la promovare din C4.

Claudiu Mocioi nu e supărat după înfrângerea de la Timișoara, deoarece echipa sa a jucat fotbal în fața Politehnicii, ținând seama de media scăzută de vârstă a lotului pe care l-a avut la dispoziție.

„Avem o echipă tânără, foarte tânără, cel mai bătrân jucător are 20 de ani. Sunt mulțumit de atitudinea lor, de jocul prestat. Au avut ocazii, au ratat. Dar să știți că eu prefer să pierd jucând bine, decât să câștig jucând prost. Dacă reușim un joc bun, automat vor veni și rezultatele. Poli are o echipă bună, iar publicul a fost într-adevăr al 12-lea jucător. Îi ajută foarte mult, e un aspect extrem de important. O echipă bună, matură, masivă, noi și fizic suntem destul de mici”, a declarat Claudiu Mocioi, după meciul de ieri.

Totuși, tehnicianul Pandurilor II e de părere că echipa sa nu merita să se întoarcă învinsă de la Timișoara. „Nu cred că a fost echitabil rezultatul, pentru că am avut ocazii mari pe final, am avut și în prima repriză, la 0-0, când jucătorul nostru a driblat portarul, dar n-a marcat cu poarta goală. Eu zic că trebuia să luăm cel puțin un punct la Timișoara”, a mai spus Mocioi.

Antrenorul gorjenilor a avut cuvinte de laudă la adresa Politehncii, pe care o consideră o pretendentă clară la promovarea în eșalonul secund.

„Obiectivul nostru este să creștem copii, să îi propunem pentru echipa mare. În schimb, Poli, cu publicul de aici, cu echipa pe care o au, poate cu una-două întăriri în iarnă, se va bate la promovare fără probleme. Noi ne vedem de drumul nostru, etapa viitoare vine Giarmata. Numai când aud de Timișoara… se pare că suntem blestemați în fața lor. Ratăm mult, dar e bine că ne creăm ocazii. Să dea Dumnezeu să promoveze Poli. Cred că din această serie, e singura echipă care are tot ce îi trebuie: suporteri, echipă, condiții. Chiar merită”, e de părere Mocioi.

Tehnicianul Pandurilor și-a manifestat, în schimb, nemulțumirea față de maniera de arbitraj a brigăzii conduse de Cristian Vieru din Cisnădie. O problemă ridicată în ultima vreme de mai mulți tehnicieni din C4. Vineri, la Mama Mia – Sebiș, gazdele au contestat prestația lui Vasile Rodina din Alba Iulia. Iar gorjenii își amintesc și de ultima vizită de la Timișoara, la Gara Mare, când Telescu de la gazde și Mărgărit de la gorjeni au văzut roșu direct la o fază care nu impunea nici pe departe o astfel de măsură.

„Aș vrea să se joace 100% numai pe teren. La fel de slab a fost și arbitrajul de acum două săptămâni, la meciul cu Becicherecu Mic. Am avut acolo șase galbene, cartonaș roșu… Dacă îi dai imediat galben unui copil se sperie, îi e frică. Nu cred că la arbitri e vorba de rea intenție. Acesta e nivelul lor. Cum e și nivelul fotbalistic din Liga a III-a, așa e și nivelul lor”, a spus Mocioi.

După șapte runde, Pandurii II Târgu Jiu ocupă locul 8 în C4, cu 9 puncte.

About Gabriel Toth

Leave a Reply