Chikovani și Halcă lipsesc la Odorhei! CH Poli revine în Harghita la o lună după meciul cu cântec din campionat

©  Emanuel Titus Iliesi

Irakli Chikovani, una dintre absențele din tabăra alb-violetă în meciul cu Odorhei (Foto: © Emanuel Titus Iliesi)

CH Poli revine după exact o lună la Odorheiu Secuiesc. Dacă la 17 noiembrie, gazdele, pregătite de timișoreanul Vlad Caba, se impuneau la limită, 26-25, în Liga Națională, de această dată jocul contează pentru optimile de finală ale Cupei României. Calificarea se joacă într-o manșă unică, iar alb-violeții pleacă din start cu șansa a doua, având în vedere și cele două suspendări confirmate astăzi de FRH, dar și amintirea proaspătă a finalului controversat de meci din campionat.

CH Poli își încheie periplul prin țară de la acest final de an cu un joc în optimile Cupei României, la Odorheiu Secuiesc. Timișorenii revin, așadar, la exact o lună în sala în care pierdeau unul dintre cele mai controversate meciuri din acest sezon. La 17 noiembrie, HC Odorhei se impunea în fața alb-violeților la limită, 26-25, însă după un final de joc încins, în care timișorenii au contestat vehement arbitrajul cuplului Belean – Călina. Episodul cel mai discutat s-a petrecut chiar în ultimul minut, atunci când Grigoraș a înscris, după care portarul gazdelor, Jokanovic, i-a aplicat un „placaj” la gât interului bănățean. Deși arbitrii au țâșnit spre locul faptei, dând senzația că sunt hotărâți să-l elimine pe goalkeeperul gazdelor, s-au răzgândit pe drum, Jokanovic scăpând basma curată, fără măcar vreun avertismen.

Misiunea de mâine a trupei lui Pero Milosevic nu va fi îngreunată doar de faptul că jocul se dispută în ostila sală din Odorheiu Secuiesc. Federația Română de Handbal a confirmat astăzi suspendările a doi oameni importanți pentru CH Poli, eliminați în partida din weekend, de la Ploiești. E vorba despre Iulian Halcă, pedepsit cu o etapă de suspendare, și de principalul marcator al echipei, Irakli Chikovani, care va lipsi două meciuri de pe parchet.

Partida HC Odorhei – CH Poli, din optimile de finală ale Cupei României, se joacă mâine, de la ora 19, și nu va fi televizată.

About Gabriel Toth

Leave a Reply