Chester Williams nu exclude o revenire în galben-albastru chiar de la anul

chester_TS005
Chester Williams a decolat astăzi, la orele prânzului, spre Africa de Sud. După doi ani încununați de succese, în care RCM Timișoara a reușit să câștige de două ori titlul național, tehnicianul și-a luat rămas bun de la elevii săi, care au ținut să fie alături de el și la aeroport.

Lotul de jucători rămas la Timișoara a ținut să fie alături de fostul lor antrenor. Chester Williams a fost însoțit la aeroport de jucătorii pe care i-a dus de două ori pe cea mai înaltă culme în campionatul intern, gestul lor luându-l prin surprindere. „A fost o surpriză plăcută să-i văd pe toţi aici, mă bucur că ne-am luat rămas bun aşa cum trebuie. Este emoţionant, dar am trăit clipe frumoase aici. Este trist faptul că îi părăsesc pe jucători, dar mă bucur că mă întorc acasă şi nu există un moment mai potrivit pentru despărţire decât acum, când am câştigat titlul. Le doresc din suflet să câştige şi Cupa României”, a declarat Chester Williams.

Tehnicianul sud-african va reveni la Timișoara în primăvara anului viitor, pentru a-și finaliza studiile masterale la Universitatea de Vest. Cum va fi nevoit să petreacă trei luni pe Bega, Chester Williams se gândește serios la o colaborare cu clubul galben-albastru pentru perioada respectivă. “Mă voi întoarce pentru examene, în ianuarie. Dar mă gândesc şi la o posibilă colaborare cu RCM Timişoara, în cele trei luni, cât voi sta aici, dacă au nevoie de un director tehnic”, a mai adăugat Chester Williams.

La plecare, Chester Williams a primit un cadou special din partea foștilor săi elevi. “Este un bol special pentru cava, o băutură care se bea în Tonga şi Fiji. Se foloseşte la momente festive, oamenii stau în jurul mesei şi beau cava din ea. Am luat şi câteva suveniruri din România. Pentru fiica mea am luat câteva păpuşi, iar băiatului meu i-am luat o şapcă, una cu însemnele clubului RCM Timişoara”, a mai spus Chester Williams înainte să urce în avion.

Chester Williams părăsește România după doi ani în care a transformat RCM Timișoara în principala forță a rugby-ului intern. Sud-africanul le-a comunicat decizia jucătorilor ieri dimineață. Până la stabilirea strategiei pentru viitorul sezon, interimatul va fi asigurat de fostul antrenor secund, Dannie de Villiers.

Foto: Sebastian Tătaru

About Gabriel Toth