echipa handbal
CH Politehnica a câștigat astăzi primul amical cu Radnicki Kraguevac, formație pregătită de fostul tehnician al alb-violeților, Nedeljko Vuckovic. Timișorenii s-au aflat mai tot timpul în avantaj pe tabelă, având la un moment dat chiar un ecart de 5 lungimi, însă au ajuns să tremure pe final pentru o victorie la un gol diferență.

Nedeljko Vuckovic, antrenor cu trei mandate pe banca Politehnicii în ultimii opt ani, a revenit astăzi la Timișoara, dar din postură de adversar. Noua sa formație, Radnicki Kraguevac, a început mai bine amicalul disputat în această după-amiază în sala „Constantin Jude”, a deschis scorul, însă timișorenii s-au trezit rapid și au preluat cârma jocului. Până în minutul 15, alb-violeții ajunseseră la un avans de patru goluri (8-4), însă în cea de-a doua jumătate a primei părți, sârbii au echilibrat disputa, la pauză intrându-se cu 13-11 în favoarea gazdelor.

Începutul celei de-a doua reprize părea să transforme disputa într-un galop de sănătate al alb-violeților, mai ales după ce aceștia au reușit să se desprindă la cinci lungimi în minutul 39, 19-14. Elevii lui Constantin Ștefan au ratat însă apoi atac după atac, prilejuindu-le celor de la Radnicki să egaleze în doar șase minute (20-20), iar apoi chiar să preia conducerea (20-21) două minute mai târziu. Timișorenii au răsturnat apoi scorul, pe fondul unei superiorități numerice, după care ambele echipe au mers cap la cap până la ultima sirenă.

Ultimele minute s-au disputat pe muchie de cuțit, sârbii egalând de la 21-23 la 23-23, în ciuda inferiorității numerice. În ultimul minut, Mihai Timofte a rata o aruncare de la 7 metri, la 24-24, dar alb-violeții au obținut în cele din urmă victoria, grație golului marcat de Irakli Chikovani cu 10 secunde înainte de final.

S-a încheiat 25-24 pentru CH Politehnica, principala „gură de foc” a învingătorilor fiind Chikovani, cu 6 reușite. L-au urmat Kaftin – 4, Timofte – 4, Petkovic – 3, Mrakic – 3, Irimiaș – 2, Ursu – 2 și Santeiu – 1. Cel de-al doilea episod al „dublei” amicale dintre Politehnica și Radnicki va avea loc vineri, de la aceeași oră, 17, tot în sala „Constantin Jude”.

Reacții la cald

„Eu îmi doresc ca toate meciurile să le tratăm ca și pe cele oficiale. Mă bucur că finalul ne-a adus profit și am reușit să câștigăm. Una peste alta, sunt mulțumit de jocul echipei, atât în atac, cât și în apărare. Ceea ce n-a funcționat însă astăzi a fost finalizarea. Am ratat foarte multe ocazii în situații destul de clare, iar acest lucru ne poate costa în campionat. În plus, astăzi am ratat și trei aruncări de la 7 metri, parcă prea mult pentru un singur joc. E primul meci în care se întâmplă acest lucru. Nu știu dacă e vorba de lipsă de luciditate sau de concentrare. Aici intervine măiestria jucătorului și inspirația lui. E practic o loterie și, cu siguranță, și portarul are șansa lui”. (Constantin Ștefan, antrenor CH Politehnica)

„A fost primul nostru amical puternic. Băieții au fost puțin obosiți, am ratat și noi destul de mult. Ne-am fi dorit un egal, dar a câștigat până la urmă Poli, îi felicit. Poli e o surpriză pentru mine. Are un antrenor bun, mulți jucători noi, însă trebuie răbdare. Echipa se reconstruiește, jucătorii sunt destul de interesanți”. (Nedeljko Vuckovic, antrenor Radnicki Kraguevac)

Leave a Reply