CH Politehnica a reluat antrenamentele! „Sper să reușim în noua formulă”

reunire handbal
CH Politehnica a reluat astăzi pregătirile pentru viitorul sezon competițional. Handbaliștii timișoreni au efectuat primul antrenament sub comanda noului antrenor al echipei, Constantin Ștefan, dar și într-o formulă radical schimbată față de cea din ultimii ani.

Constantin Ștefan, noul antrenor al handbaliștilor de la CH Politehnica, a sunat astăzi adunarea. O mare parte a celor sosiți în această după-amiază la baza „Știința” au fost fețe noi. Printre ei s-au numărat și singurii doi străini din lotul actual, georgianul Irakli Chikovani, fost la HC Odorhei, și Zarko Petkovic, golgheterul la zi al Serbiei.

Noul tehnician al echipei are drept misiune reconstrucția și e încrezător că va putea forma o echipă care să readucă handbalul timișorean în prim-planul Ligii Naționale.

„Începem pregătirile într-o formulă nouă, cu o idee de reconstrucție și reorganizare a clubului și a echipei. Sper ca jucătorii pe care i-am transferat și care au rămas la echipă să facă o figură cât mai frumoasă și într-un timp cât mai scurt să putem lega relații de joc. Jucătorilor le-am transmis că am încredere în ei, celor noi le-am spus că a fost decizia mea să fie transferați aici. Eu atât ca jucător, cât și ca antrenor, am activat doar la marea performanță și vreau să insuflu același spirit și jucătorilor mei. Vrem să formăm o echipă competitivă, care să practice un handbal modern. Îmi doresc ca și tribuna să fie plină, pentru că știu că la Timișoara publicul e bun cunoscător de handbal”, a declarat Constantin Ștefan.

Singura surpriză față de transferurile deja anunțate a fost prezența lui Alexandru Ursu, handbalist de care Poli s-a despărțit anul trecut și care a evoluat în ultima perioadă la Universitatea Cluj. În zilele viitoare, Constantin Ștefan va mai testa un rus și un ucrainean, ambii pentru linia de 9 metri.

„Vor mai fi jucători în probe. Sper ca ei să fie pe placul meu, să fie pe ideea mea de joc. Dacă acești jucători se ridică la nivelul pretențiilor, cu siguranță vor rămâne. În mare sunt mulțumit de ceea ce am adus până acum. Am reușit să facem câteva transferuri de marcă, e adevărat, am adus și mai mulți tineri. Sper să reușim în noua formulă”, a mai spus Ștefan.

CH Politehnica și-a conturat în bună măsură programul de pregătire din această vară. Alb-violeții se vor antrena în următoarea perioadă la Timișoara, urmând ca în perioada 23 iulie – 2 august să efectueze un cantonament la Debrecen. Pe parcursul stagiului maghiar, echipa va disputa trei jocuri de pregătire cu formații din țara vecină, adversarii fiind momentan nestabiliți. În zilele de 7 și 8 august, Poli va disputa o „dublă” cu Vojvodina Novi Sad la Timișoara, după care în data de 10 va evolua în deplasare, pe terenul vicecampioanei Ungariei, Pick Szeged. Pe 22-23 august, bănățenii vor mai susține două amicale pe teren propriu, în fața sârbilor de la Radnicki Kraguevac, formație pregătită de Nedeljko Vuckovic, fostul antrenor al alb-violeților. Seria amicalelor se va încheia în ultimul weekend al lunii august, când e programată tradiționala Cupa Politehnica.

 

About Gabriel Toth

Leave a Reply