suceava-poliCH Poli a obținut miercuri, la Suceava, cel mai clar succes extern, 30-20 în fața formației locale, care ia drumul diviziei secunde în urma acestui eșec. Trupa lui Pero Milosevic și-a asigurat astfel și prima poziție în play-out, cu o rundă înainte de final, astfel că mișcările de trupe în vederea sezonului viitor au început deja.

CH Poli nu mai învinsese decât o singură dată în acest sezon la o diferență de 10 goluri. Și atunci, ca și acum, „victima” s-a numit CSU Suceava. La 22 noiembrie, a fost 41-31, în sala „Constantin Jude”. De această dată, alb-violeții s-au impus cu 30-20, însă amărăciunea eșecului e de această dată mult mai mare pentru bucovineni, care au retrogradat astfel matematic, după 9 sezoane la rând în Liga Națională.

Meciul de la Suceava a fost, practic, fără istoric. Timișorenii și-au asigurat un avans consistent încă de la pauză, când conduceau cu 15-9. În repriza secundă, alb-violeții au punctat de alte 15 ori, stabilind ecartul final la zece lungimi.

Mihai Timofte și Demis Grigoraș au fost principalii realizatori ai lui CH Poli, ambii cu câte 6 goluri. I-au urmat Ciubotariu 4, Chikovani 3, Fenici 3, Halcă 3, Leordean 2, Irimescu 2 și Santeiu 1. Pentru CSU Suceava, au înscris Târzioru 6, Davidovic 3, Trifkovic 3, Petrea 2, Costea 2, Bursuc 1, Tcaciuc 1, Popovici 1 și Aldica 1.

CH Poli va încheia sezonul sâmbătă, cu un joc programat la ora 12, pe teren propriu, cu Energia Pandurii Târgu Jiu. Alb-violeții vor juca tot în „exil”, însă la Jimbolia, deoarece și sala din Sânnicolau Mare va fi ocupată la acest final de săptămână.

Un prim transfer pentru sezonul viitor

lasicaCH Poli a perfectat miercuri dimineață un prim transfer pentru viitoarea stagiune. E vorba despre Marko Lasica (foto stânga), o extremă dreapta de origine muntenegreană. Acesta vine de la vicecampioana Ungariei, Pick Szeged, alături de care a participat în Liga Campionilor și a cucerit Cupa EHF anul trecut. El a mai evoluat în țara natală, la Lovcen și Buducnost Podgorica, dar și în Spania, la CB Cangas. De asemenea, Lasica are și 48 de apariții în prima reprezentativă a Muntenegrului.

Leave a Reply