CH Poli ţinteşte a cincea victorie consecutivă, dar e cu gândul la şedinţa Consiliului Local

 

12141763_548415621990508_1394139203900044222_nHandbaliştii de la CH Poli sunt pe val. Locul 5 după nouă runde scurse din actuala ediţie a Ligii Naţionale şi patru victorii consecutive. Cu alte cuvinte, o formă sportivă de invidiat pentru băieţii lui Pero Milosevic, care vor primi duminică vizita celor de la Pandurii Târgu Jiu. În ciuda aparenţelor, la echipă nu e deloc linişte, problemele financiare fiind tot mai apăsătoare, după ce fondurile dinspre autorităţile locale au fost blocate, iar jucătorii n-au văzut niciun salariu în acest sezon. Alb-violeţii îşi pun mari speranţe pe şedinţa de astăzi a Consiliului Local, care va supune la vot noul cadru de finanţare pentru sportul timişorean.

CH Poli se află poate în cea mai bună formă din ultimii ani. Antrenorul Pero Milosevic e extrem de mulţumit de băieţii săi şi speră ca duminică seara, la jocul de pe teren propriu cu Pandurii Târgu Jiu, să vină şi fanii într-un număr cât mai mare pentru a-i purta pe Fenici & co. spre cel de-al cincilea succes consecutiv.

“Am reuşit meciuri bune în ultima perioadă. În această săptămână, am muncit mult, deşi am întâmpinat unele probleme, cu uşoare accidentări la Halcă şi Grigoraş. Duminică vom întâlni o echipă foarte bună, cu un buget mult mai solid decât al nostru. E o echipă care într-adevăr are calitate, are pivoţi buni, interi şi portari foarte buni şi au jucat bine în ultimele partide. Vor veni într-o formă foarte bună la Timişoara. Îi respectăm foarte mult, dar eu cred în jucătorii mei. Vom încerca să mergem pe aceeaşi linie, vom lupta, deşi nu ne va fi uşor. Sper să vină cât mai multă lume să ne susţină, pentru că într-adevăr merităm, după reuşitele noastre din ultima vreme”, a spus Pero Milosevic.

“Sperăm să intrăm în normalitate”

În ciuda formei sportive de excepţie, visteria goală rămâne o problemă spinoasă la CH Poli. Blocarea finanţării dinspre autorităţile locale – la fel ca la toate cluburile asociate cu CLT şi CJT – i-a lăsat pe jucători cu buzunarele goale în acest sezon. Speranţele alb-violeţilor se pun însă în şedinţa de astăzi a Consiliului Local, care va supune la vot noua modalitate de finanţare a sportului. Cel mai probabil, va fi aleasă varianta unei competiţii de proiecte pe Legea 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice.

“Avem speranţa că aleşii locali vor vota pentru susţinerea sportului, şi nu mă refer aici doar la handbal. Sperăm să putem intra în normalitate, iar de luni să putem depune actele pentru finanţare. Avem noroc de un vestiar foarte bun, care au înţeles problemele, iar acest lucru s-a văzut şi în teren. Le mulţumesc antrenorilor, jucătorilor. Toată lumea se chinuie să rezolve această problemă, dar până la urmă toţi avem o limită. Sper ca lucrurile să se deblocheze, ar fi o mare gură de oxigen. Sunt convins că aceşti băieţi vor trece peste greutăţi, chiar dacă va mai trece o perioadă destul de dificilă, dar nu foarte lungă”, a spus vicepreşedintele Dan Dumitru.

CH Poli e totuşi privilegiată faţă de celelalte grupări finanţate din fonduri publice (BC Timişoara sau ACS Poli). Cu ajutorul Universităţii Politehnica şi a Clubului Sportiv UPT, echipa îşi poate continua activitatea, instituţia de învăţământ superior asigurând costurile organizatorice, cele legate de deplasări şi chiar vitaminizarea. “Condiţiile sunt totuşi de Liga Naţională, nu avem probleme atât de mari. Universitatea Politehnica e un mare sprijin, fără de care nu ştiu cum ne-am fi desfăşurat activitatea”, a mai precizat Dan Dumitru.

Ghinion şi cu sala proprie

Anul 2015 a fost unul al migraţiei pentru handbaliştii de la CH Poli. În primăvară, au fost nevoiţi să-şi dispute jocurile de acasă la Reşiţa, Sânnicolau Mare şi Jimbolia, din cauza lucrărilor de modernizare a sălii “Constantin Jude”. Apoi, în prima rundă a actualului campionat, au jucat tot la Jimbolia, din cauză că sala timişoreană era ocupată de o competiţie de badminton. De această dată, un concurs de karate îi scoate pe polişti din ritmul normal. În acest final de săptămână, echipa se va pregăti în sala “Mircea Albu” din Circumvalaţiunii, iar jocul cu Pandurii, de duminică, e programat la o oră mai puţin obişnuită, 19.30.

About Gabriel Toth

Leave a Reply