1CH Poli a reușit o victorie detașată, dar și o evoluție convingătoare, în primul joc disputat în fața propriilor suporteri în noua formulă. Alb-violeții au trecut  cu 36-27 de vicecampioana Serbiei, Radnicki Kraguevac, antrenată de un vechi prieten al handbalului timișorean, Nedeljko Vuckovic.  „Studenții” vor disputa sâmbătă finala Cupei Politehnica, în fața redutabilei Pick Szeged, care a trecut astăzi, în meciul de deschidere al patrulaterului de pe Bega, de vicecampioana României, Știința Bacău.

Radnicki nu a condus în sala „Constantin Jude” decât în debutul meciului, Smigic deschizând scorul pentru trupa lui „Vucko”. Timișorenii s-au instalat rapid la cârma partidei, au marcat patru goluri consecutive, iar apoi au început să se distanțeze treptat pe tabelă. CH Poli intra la cabine cu un ecart de cinci goluri, 17-12, periclitat de sârbi doar în minutele de start ale reprizei secunde, atunci când s-au apropiat de câteva ori la trei goluri. Finalul a fost fără emoții pentru Fenici & co, diferența finală fiind de 9 goluri, 36-27.

Demis Grigoraș, Florin Ciubotariu și Andrei Păiuș au fost principalii realizatori ai alb-violeților, fiecare contribuind cu câte cinci goluri. Au mai punctat Chikovani 4, Santeiu 4, Irimescu 3, Irimiaș 3, Kaftin 3, Leordean 2 și Ursu 2. Pentru Radnicki, Milos Prodanovic a marcat cele mai multe goluri, 7.

CH Poli va juca sâmbătă, de la ora 17, cu trofeul pe masă, în fața vicecampioanei Ungariei și deținătoarei Cupei EHF, Pick Szeged, învingătoare astăzi în fața Științei Bacău, scor 31-27. Meciul va fi precedat de finala mică, în care se vor întâlni învinsele de astăzi.

Reacții la cald

„E clar că am întâlnit o echipă mult inferioară nouă. M-a interesat în primul rând jocul nostru, relațiile de joc în atac, dar și determinare în apărare. Astăzi băieții au jucat bine, dar nu putem trage o concluzie după un meci, pentru că liga românească e mult mai puternică decât cea din Serbia și vom avea meciuri mult mai grele în campionat decât cel cu Kraguevac. Au fost multe acțiuni frumoase, finalizate cu aeriană, dar nu e un etalon acest meci. Mâine va fi mult mai greu. Pick Szeged e câștigătoarea Cupei EHF. Probabil că mâine vom avea ocazia să ne vedem adevărata valoare, jucăm cu o echipă bine instruită, valoroasă și extrem de galonată”. (Constantin Ștefan, antrenor CH Poli)

„Am fost slabi. 36-27 e un scor slab pentru mine. E primul joc pentru noi după cantonament. Unele faze ne-au mulțumit, altele nu. Noi am fost cea mai bună apărare din Serbia, iar astăzi am luat 36 de goluri. Nu se poate așa… Poli e o echipă foarte bună, are dubluri pe fiecare post. Îi felicit, au meritat victoria. Aș fi fost mulțumit dacă pierdeam măcar la o diferență de 3-4 goluri. Îi doresc multă baftă lui Poli, sunt convins că vor prinde măcar locul  5, care duce în Europa. Normal, îmi e dor de Timișoara, m-am simțit foarte bine aici. Dar muncim bine și în Serbia, echipa din Kraguevac a fost locul 8-9 în campionat, iar anul trecut am pierdut la o diferență mică titlul de campioană”. (Nedeljko Vuckovic, antrenor Radnicki Kraguevac)

Leave a Reply