sarandanDecizie surprinzătoare la CH Poli, cu doar câteva zile înaintea debutului în noul sezon. Sorin Sărăndan, cel ce a îndeplinit până în această săptămână un dublu rol în staff-ul tehnic, de antrenor secund și preparator fizic, a fost înlocuit cu Attila Horvath, care a pregătit în sezonul trecut echipa „satelit” a alb-violeților, din eșalonul secund.

„CH CSU Politehnica Timişoara a început săptămâna premergătoare sezonului oficial cu un nou antrenor secund, în persoana lui Attilla Horvath; el pregăteşte echipa a doua a grupării bănăţene, dar face parte de luni, 17 august, şi din staff-ul tehnic al primei garnituri alb-violete. Horvath îl înlocuieşte pe Sorin Sărăndan, de care CH CSU Politehnica s-a despărţit temporar”, se arată în comunicatul clubului timișorean.

Curioasă decizie, de a renunța cu mai puțin de o săptămână înaintea primului meci din campionat la un om care și-a confundat practic ultimele două decenii cu gruparea alb-violetă.

Născut la 22 aprilie 1975 la Făget, Sorin Sărăndan a început handbalul la LPS Banatul, fiind remarcat încă de la 17 ani, când a fost chemat la prima echipă. Neșansa a făcut ca primii lui pași la Poli să coincidă cu destrămarea clubului campion al României în 1995, o parte dintre jucători mutându-se la Lugoj, iar cei rămași au continuat la Timișoara, sub denumirea Universitatea. Pentru „U” a evoluat în primele două ligi din 1993 până în 1997, an în care a revenit la Politehnica, echipă reînființată cu doi ani în urmă. A jucat neîntrerupt în alb-violet până în 2004, a avut apoi o experiență în Italia, iar aproape trei ani i-a petrecut în eșalonul secund, la Unirea Sânnicolau Mare. A revenit la Poli în 2008, pentru care a jucat până în 2013, când și-a anunțat retragerea, la vârsta de 38 de ani. A rămas de atunci în staff-ul alb-violeților, ca antrenor secund și preparator fizic, totul până la începutul acestei săptămâni.

Noul secund al lui Pero Milosevic e Attila Horvath, la rândul său fost jucător al lui Poli. Născut în 1977, Horvath a jucat centru mai întâi la Universitatea, iar apoi la Poli, din 1997, până la începutul deceniului trecut, aflându-se în lotul ce reușea ultima promovare pe prima scenă, în vara anului 2000. În prezent, e antrenor al echipei „satelit” a CH Poli, care activează în eșalonul secund.

În altă ordine de idei, CH Poli va debuta duminică în campionat, cu un joc considerat pe teren propriu, dar care se va desfășura la JImbolia. Asta deoarece în weekend, sala „Constantin Jude” găzduiește Campionatul Internațional de Badminton Juniori. Jocul de duminică, cu CSM București, va începe la ora 17.

Leave a Reply