1CH Poli nu a reușit să smulgă vreun punct nici din cea de-a treia deplasare a sezonului. Trupa lui Constantin Ștefan a cedat la limită pe terenul nou-promovatei HC Vaslui, scor 24-25, în fața unei formații înțesate de foști poliști.

Handbaliștilor de la Poli nu le priesc deplasările. După eșecurile de la Dinamo și Minaur, alb-violeții au cedat și pe terenul echipei din Vaslui, revenită în Liga Națională după o absență de 15 ani.

Vasluienii, cu cinci ex-poliști în componență (frații Ignat, Stan, Hagiu și Cotinghiu) au condus la pauză cu 14-12, însă apoi timișorenii și-au revenit și au preluat conducerea în repriza secundă. Gruparea moldavă a forțat egalarea și a revenit apoi din nou la timona jocului, pe care l-a încheiat victorioasă cu un punct diferență, deși în secvențele de final a evoluat în inferioritate numerică.

Reacții la cald*

„După o pauză de 15 ani era momentul să obţinem prima victorie de acasă. Am dat de o echipă incomodă, cu jucători valoroşi, cu şapte internaţionali. Fiecare echipă şi-a dorit victoria, iar echipa care a greşit mai puţin a avut câştig de cauză. Mă bucur că am fost noi aceea. Felicit jucătorii, pentru că au reuşit să revină după un meci dificil la Constanţa şi un drum obositor. Puteam şi noi să închidem meciul mult mai devreme, dar din dorinţa de a da cât mai multe goluri, am făcut multe greşeli individuale. Victoria este victorie şi nu pot decât să mă bucur şi să felicit jucătorii pentru aportul adus”. (Leonard Bibirig, antrenor HC Vaslui)

„Felicit echipa din Vaslui pentru victorie. Am venit să câştigăm. Nu am reuşit. Am stat bine în teren, am jucat de la egal la egal. Greşelile individuale şi eliminările au făcut diferenţa din acest joc. Handbalul masculin a crescut în valoare şi fiecare echipă joacă la victorie, fie că e acasă sau în deplasare. Acest lucru e benefic pentru handbal. Ne-am dorit victorie, am avut momente când puteam tranşa meciul în favoarea noastră. Dar am ratat din situaţii clare. Am dat şi de un Pralea în formă, care a făcut o a doua repriză excelentă. Echitabil era un egal. Am avut această posibilitate, dar n-am reuşit să înscriem”. (Constantin Ștefan, antrenor CH Poli)

*Sursa declarațiilor: hcvaslui.ro

Leave a Reply