CH Poli a remizat în primul amical al iernii: 26-26 cu Orosházi FKSE

CH POLI - ODORHEI (18)
CH Poli a încheiat la egalitate primul joc amical susținut în această pauză de iarnă. Trupa lui Constantin Ștefan a fost ținută în șah, pe teren propriu, de ocupanta locului 8 din prima ligă maghiară, Orosházi FKSE, însă poate invoca absența câtorva piese de bază, printre care și Irakli Chikovani, care a revenit accidentat de la naționala Georgiei.

CH Poli a disputat astăzi primul joc de verificare de la reluarea pregătirilor, în compania unui sparring partener tradițional, Orosházi FKSE. Formația maghiară, ocupantă a locului 8 în NB I după 17 etape, a fost arțăgoasă pe tot parcursul meciului, conducând în cea mai mare parte a timpului pe tabelă, cea mai mare diferență fiind de patru lungimi, 10-6. La pauză, maghiarii mai aveau un singur gol avans, 13-12, pentru ca, în partea secundă, timișorenii să preia frâiele și să se desprindă chiar la două goluri, în minutul 48 (23-21). S-a încheiat în cele din urmă la egalitate, scor 26-26.

Interul rus Denis Kaftin a fost cel mai bun marcator al timișorenilor, cu 7 goluri, urmat de Timofte – 6, Santeiu – 3, Ursu – 3, Mrakic – 3, Petkovic – 3 și Szentpeteri – 1.

„A fost un meci de pregătire foarte bun, cred că n-am fi reușit un antrenament la fel de util ca acest joc. Noi avem toți stângacii accidentați – Lela, Halcă și Daninfeld. Am încercat să improvizăm și, în mare parte, meciul și-a atins scopul. Sper ca băieții să revină la concentrarea pe care au avut-o în perioada august-septembrie și să începem în forță returul de campionat”, a declarat antrenorul Constantin Ștefan.

Alb-violeții se confruntă cu serioase probleme medicale în aceste zile, pe mai vechea listă de indisponibilități – Lela, Halcă și Daninfeld – adăugându-se și Irakli Chikovani, georgianul revenind accidentat de la naționala țării sale.
„La ultimul meci disputat pentru naționala Georgiei, cu Turcia, a suferit o accidentare, însă nu știm cât e de gravă. Abia astăzi a sosit, urmează să îl ducem la investigații mai amănunțite. Se pare că ar avea o fractură la degetul arătător de la mâna dreaptă, care e brațul lui de aruncare. E o pierdere foarte grea, dar sperăm să îl recuperăm cât mai repede. Lela, Halcă și Daninfeld au accidentări de la meciul cu Dinamo, sunt în refacere, recuperarea merge destul de bine, dar n-am vrut să îi forțez, pentru că mi-am dorit să îi am apți la primul meci oficial, cel cu Steaua”, a mai spus antrenorul alb-violeților.

Constantin Ștefan va lipsi săptămâna viitoare de la pregătirile echipei, el urmând a participa la un stagiu de perfecționare în Danemarca, organizat de EHF în paralel cu Campionatul European, găzduit tot acolo, începând de luni, 13 ianuarie. „Săptămâna viitoare voi participa, în Danemarca, la cursul de Master Coach, care e organizat de Federația Europeană de Handbal, în paralel cu Campionatul European. Un curs care e în beneficiul fiecărui antrenor. Sperăm  să învățăm cât mai multe lucruri acolo, pe care să le putem pune în practică în România și, totodată, vom vedea și câteva meciuri de la turneul final. Suntem mai mulți antrenori români, am convenit să mergem cât mai mulți, cu ideea de a încerca revigorarea handbalului românesc”, a precizat Ștefan.

CH Poli se va mai întâlni și mâine dimineață cu Orosházi FKSE, meciul fiind programat tot în sala „Constantin Jude”, de la ora 9.30, dar cu porțile închise.

About Gabriel Toth