CH Poli pierde dramatic în fața rivalului tradițional

12241598_560418917456845_7146965049941654460_nCH Poli a fost învinsă în această seară, pe propriul teren, de rivala istorică, Dinamo București. Alb-roșii s-au impus la Timișoara, la capătul unui meci de luptă, extrem de încrâncenat, cu decizii nu de puține ori ciudate ale brigăzii de arbitri și, mai presus de toate, decis la aruncarea cu zid de după expirarea timpului regulamentar.

CH Poli a început perfect jocul de astăzi, cu Dinamo. Alb-violeții au primit primul gol abia după șase minute, la scorul de 3-1, iar apoi s-au desprins și la 6-1, aceasta fiind cea mai mare diferență înregistrată în jocul din sala „Constantin Jude”. Dinamo a revenit însă treptat în joc și a reușit să se apropie chiar la un gol de gazde, 8-7, 9-8 și 11-10. Totuși, la pauză Poli a avut un avans de două golurui, 13-11.

În debutul reprizei secunde, bucureștenii au reușit să egaleze la 14 în minutul 34, iar apoi să preia pentru prima oară conducerea, în minutul următor. Au fost minute bune în care cele două echipe au mers cap la cap, Dinamo reușind să se desprindă însă la două goluri, avans pe care l-au păstrat până spre final.

Un final încrâncenat, cu Poli egalând la 25 cu mai puțin de un minut și jumătate înaintea finalului. Dinamo a preluat din nou conducerea, în ultimul minut de joc, printr-o aruncare de la șapte metri contestată de alb-violeți, dar transformată de Zulfic. Poli a egalat însă din nou la 26, dar cu câteva secunde rămase pe ceas, Dinamo a reușit să revină în atac și să obțină o aruncare de la 9 metri cu zid după expirarea timpului regulamentar. O fază care rareori se transformă în gol, dar ieri, publicul din sala „Constantin Jude” avea să asiste la una dintre aceste excepții. Vrankovic a aruncat, zidul polist a deviat nefericit, păcălindu-l pe Zlatko Daskaloski, macedoneanul nereușind să salveze și această minge, după ce în timpul meciului a avut o prestație remarcabilă.

Principalul marcator al lui Poli a fost Demis Grigoraș, cu 8 goluri, urmat de Fenici 7, Chikovani 5, Timofte 4, Lasica 1 și Ștefan 1. De partea cealaltă, Dinamo a punctat prin Vrankovic 8, Ragot 6, Șandru 4, Zulfic 3, Diaw 2, Mironescu 2, Asoltanei 1 și Mousavi 1.

***

„Se întâmplă și astfel de meciuri. Trebuie să mergem mai departe, să privim cu mai mare atenție meciurile care vin. Am demonstrat că avem echipă, a văzut o țară întreagă. Vreau să îi felicit pe jucători pentru dăruirea pe care au avut-o în teren. În continuare, ne așteaptă un calendar destul de greu, chiar foarte greu, având în vedere că din 3 până în 17 decembrie vom juca cinci meciuri, dintre care patru în deplasare. Nu va fi ușor. Ne pare rău de acest meci, trebuia să se încheie în mod normal egal…”. (Atilla Horvath, antrenor secund CH Poli)

„E foarte dificil să fii lucid după un astfel de meci. Nu vreau să spunem că s-a pierdut meciul la ultima fază. Dinamica jocului așa a făcut să se întâmple. A fost un meci de luptă, am întâlnit o echipă puternică, una dintre pretendentele la titlu. Noi avem ambiția de a ne califica în primele 8, mergem în continuare pe acest obiectiv. Am făcut o primă repriză bună, la pauză ne gândeam la victorie, dar nici egalul nu era de lepădat. E greu să digeri o înfrângere de un gol, parcă prea multe se întâmplă doar împotriva echipei noastre. Sunt într-adevăr puține momente în care pierzi într-un astfel de mod, parcă nici nu vrei să îți amintești. Oricum, Dinamo a jucat bine și nu trebuie să le diminuăm meritele. Dacă putem scoate o chestiune poitivă, cred că e publicul, care a fost alături de noi. Așa i-am vrea meci de meci, îi așteptăm să vină în număt cât mai mare. E un avantaj clar pentru noi să avem publicul în spare”. (Mihai Timofte, jucător CH Poli)

„Indiferent dacă ai fost spectator în tribună sau participant activ în meci, a fost un joc extrem de palpitant. Iar aici nu mă refer doar la ultima fază, pentru că acolo doar hazardul a făcut ca rezultatul să se schimbe. De fapt, a fost un meci deschis oricărui rezultat, pentru că ambele au condus. Felicit Timișoara pentru modul în care au luptat pentru cele trei puncte, au reușit să ofere un spectacol de calitate. N-am câștigat niciodată în cariera mea așa, la ultima aruncare. Din contră, am pierdut. Chiar le povesteam asta băieților în vestiar. Timișoara mi-a lăsat o impresie frumoasă. Indiferent prin ce moment trece, a fost și va rămâne un centru important al handbalului masculin din România”. (Eliodor Voica, antrenor Dinamo)

About Gabriel Toth

Leave a Reply