CH Poli pierde amicalul cu Reșița! O noutate pe lista marcatorilor

19554722254_74f994264a_zCH Poli a cedat primul amical susținut în turneul de la Reșița, 27-31, chiar în fața gazdei întrecerii, HC Adrian Petrea, nou-promovată în Liga Națională. După problemele cu care s-a confruntat gruparea bănățeană în această vară, antrenorul Pero Milosevic a fost nevoit să apeleze la mai mulți jucători tineri, din propria pepinieră. Totuși, la Reșița a evoluat și o noutate în lotul alb-violeților, centrul muntenegrean Marko Pejovic.

După ceva mai mult de două săptămâni de antrenamente sub comanda antrenorului Pero Milosevic, handbaliștii CH Poli au disputat ieri, la Reșița, primul test din această vară. Alb-violeții au întâlnit chiar gazda „triunghiularului”, HC Adrian Petrea, echipa prin care orașul de pe Bârzava revine pe prima scenă, după un an de absență.

În lotul deplasat la Reșița, au figurat și mai mulți jucători tineri. E vorba despre Denis Neamțu, William Wokan și portarul Cătălin Mărușcă, el urmând, cel mai probabil, să rămână a treia opțiune pentru poartă, după plecarea lui Cristian Antonaru la Ploiești.

Timișorenii au început bine partida din Polivalenta reșițeană, aflându-se însă la conducere doar în primele cinci minute. Din minutul 6, cărășenii au intrat pentru prima oară în avantaj (5-4), menținându-se la cârma jocului până la final. La pauză, rezultatul era deja net în favoarea echipei lui Adrian Petrea, 19-12.

În partea secundă, cărășenii nu au mers peste ecartul de șapte lungimi. Timișorenii nu au reușit să strângă jocul decât spre final, când au ajuns până la trei goluri în spatele adversarilor lor. Tabela s-a oprit în cele din urmă la o diferență de patru goluri în favoarea Reșiței, 31-27.

Principalul marcator al lui CH Poli a fost Irakli Chikovani – 7 goluri. Pe lista marcatorilor s-au mai înscris Mihai Timofte 4, Demis Grigoraș 4, Andrei Păiuș 3, Cristian Fenici 2, Călin Leordean 2, Marko Lasica 2, Andrei Santeiu 1, Iulian Halcă 1, Leonard Ștefan 1 și Marko Pejovic 1.

BCel din urmă, Marko Pejovic, e o noutate în lotul alb-violet, încă neanunțată oficial de conducerea clubului. E vorba despre un centru de origine muntenegreană, care va împlini 33 de ani în luna septembrie. Are în spate o bogată experiență în cupele europene, evoluând în cea mai mare parte a carierei sale, la HC Lovcen Cetinje. A mai trecut pe la Vardar Skopje, iar în ultimele patru sezoane a evoluat în Olanda, la OCI Limburg Lions.

CH Poli va susține al doilea meci din turneul de la Reșița astăzi, de la ora 18, cu Pandurii Târgu Jiu.

FOTO: expressdebanat.ro

About Gabriel Toth

Leave a Reply