ch poliCH Poli se află în fața unei calificări poate neașteptate în urmă cu câteva zile în Final Four-ul Cupei României, în dauna campioanei ultimilor ani, HCM Constanța. După victoria de miercuri, de la malul mării (28-26), timișorenii nu se consideră deja calificați, urmând a aborda cu maximum de precauție returul de duminică, din sala „Constantin Jude”.

Antrenorul lui CH Poli, Constantin Ștefan, așteaptă de la elevii săi precauție și maturitate în returul cu HCM Constanța. Victoria la două goluri diferență din Dobrogea poate fi cu ușurință surmontată de formația ce a dominat handbalul românesc în ultimii ani, mai ales dacă Fenici & co. vor intra pe parchet cu gândul că au deja în buzunare biletele pentru Final Four.

„Am vorbit cu băieții, trebuie să fim precauți și să dăm dovadă de maturitate. Niciun meci nu seamănă cu altul, Constanța va veni să-și vândă scump pielea la Timișoara și să surmonteze avantajul pe care îl avem, de două goluri. Dar sper ca băieții să facă un meci bun, un meci chiar strategic, pentru a ne asigura calificarea în Final Four-ul Cupei României. Vreau să țin jucătorii conectați și concentrați la importanța jocului. Nu avem voie să tratăm meciul ca o calificare sigură, pentru că am câștigat la Constanța. Două goluri e puțin. Noi, practic am câștigat prima „repriză”. Urmează duminică a doua, pe care trebuie să o abordăm destul de bine”, a declarat Constantin Ștefan.

Antrenorul alb-violeților spune că succesul de miercuri nu înclină balanța în favoarea echipei sale nici măcar cu un procent, șansele de calificare fiind în continuare egale.

„Eu spun că șansele sunt 50-50%. Constanța e o echipă cu jucători experimentați și de valoare. Cu siguranță, înfrângerea de miercuri îi motivează și îi montează să își ia revanșa. Noi sperăm să ne ridicăm la un nivel cât mai bun, pentru a ne califica. Ne dorim acest lucru, băieții au arătat la Constanța că au valoare și că își doresc foarte mult să meargă în FInal Four”, a mai spus Constantin Ștefan.

Tehnicianul lui CH Poli a făcut pel și la suporteri, pe care îi așteaptă într-un număr cât mai mare la sală, mai ales că, în cazul unei calificări, alb-violeții se vor afla mai aproape ca niciodată în ultimii 10 ani de trofeu.

„E foarte important ca toată mișcarea sportivă să fie alături de noi. Publicul, galeria, Druckeria…Și, nu în ultimul rând, prospețimea jucătorilor. Venim după două deplasări foarte lungi, s-a acumulat puțină oboseală”, a mai spus Ștefan.

Partida CH Poli – HCM Constanța se va desfășura duminică, de la ora 13, la sala „Constantin Jude”.

Leave a Reply