DSC_4681 (Medium)CH Poli a reușit să smulgă un punct astăzi, pe terenul formației CSU Suceava, în ultima etapă a sezonului regular din Liga Națională de handbal. Elevii lui Pero Milosevic au remizat, 30-30 cu gruparea bucovineană și vor demara play-out-ul de pe poziția a doua – ultima care nu duce la barajul de menținere  – cu 13 puncte.

CH Poli a încheiat un sezon regular zbuciumat – am spune chiar dezamăgitor! – croit pe calapodul ultimelor ediții de campionat. Ambiții europene enunțate cu surle și trâmbițe înaintea startului, emoții pentru menținerea în Liga Națională la final.

Alb-violeții au încheiat pe locul al 10-lea prima fază a campionatului, după remiza de astăzi, 30-30 în deplasare, cu CSU Suceava. O șansă irosită parțial de a încheia cu fruntea sus această etapă, pentru o abordare ceva mai liniștită a play-out-ului.

Prima repriză le-a aparținut gazdelor, care conduceau la pauză cu 19-15, diferența maximă până în acel moment, care se mai înregistrate în minutul 13, atunci când sucevenii aveau 8-4. Alb-violeții au prestat un joc mai eficient, cel puțin în faza ofensivă, în partea secundă, reușind să egaleze la 23 în minutul 44. Trupa lui Pero Milosevic s-a aflat chiar și la conducere, la două goluri avans, ultima oară în minutul 50, 27-25.Gazdele au revenit, urmând apoi o luptă umăr la umăr până la sirena finală, care a găsit tabela de marcaj în echilibru perfect, 30-30.

Ce urmează în play-out?

Alte 10 etape, în care Poli se va duela pentru menținerea în elita handbalului românesc cu celelalte formații clasate de la locul 9 în jos. Alb-violeții vor începe această fază a competiției de pe locul 2, cu 13 puncte, în urma Vasluiului, care va intra cu 19. În urma celor 10 jocuri (fiecare cu fiecare), doar primele două poziții sunt salvate complet de emoții. Ultima clasată va lua direct drumul eșalonului secund, iar locurile 3 și 4 vor merge la un baraj cu formațiile de pe locurile secunde din cele două serii ale Diviziei A.

Iată ierarhia de la care pornește play-out-ul:

1. HC Vaslui 19 puncte
2. CH Poli 13 puncte
3. Suceava 10 puncte
4. Pandurii 9 puncte
5. Steaua 7 puncte

Timișorenii vor începe play-out-ul miercurea viitoare, cu un duel pe teren propriu în fața Stelei (formație care s-a impus în sala „Constantin Jude” în sezonul regular).

Leave a Reply