CH Poli încheie pe locul secund patrulaterul de la Târgu Jiu

ch-poli-pandurii (9)CH Poli a disputat, la finalul acestei săptămâni, primele jocuri de verificare în noua formulă, în cadrul unui patrulater desfășurat la Târgu Jiu. Elevii antrenorului Constantin Ștefan au înregistrat o victorie, un eșec și o remiză, în fața unor viitoare concurente din Liga Națională, terminând turneul pe poziția a doua.

În primul joc de la Târgu Jiu, disputat joi seară, timișorenii au remizat cu o nou-promovată în Liga Națională, HC Vaslui, scor 25-25, după ce la pauză alb-violeții aveau un avantaj firav, 12-11. A fost primul joc în noua formulă pentru „studenți”, golurile fiind marcate de Chikovani 5, Irimescu 5, Ciubotariu 4, Kaftin 3, Irimiaș 3, Leordean 2, Păiuș 2 și Fenici 1. De partea cealaltă, formația vasluiană e înțesată de foști poliști. Gabriel Cotinghiu a marcat 4 goluri în fața fostei sale echipe, dintre ex-timișoreni mai punctând S. Ignat 2, Stan 2 și Hagiu 1, pe teren mai intrând și Marius Ignat.

Bănățenii au obținut vineri primul succes din meciurile de verificare, după o partidă extrem de disputată cu CSM București. A fost 29-28 pentru alb-violeți, care au condus și la pauză, cu 15-14. Chikovani, Fenici și Kaftin au fost cei mai prolifici jucători ai Politehnicii, cu toții punctând de câte 5 ori, pe lista marcatorilor mai figurând Irimescu 4, Păiuș 3, Santeiu 3, Irimiaș 2, Leordean 1 și Ciubotariu 1. Pentru bucureșteni, ex-polistul Marius Novanc a punctat de 4 ori.

Sâmbătă, la prânz, în meciul-epilog al turneului, CH Poli a fost învinsă de gazda Energia, scor 27-30, la pauză gorjenii având un avantaj de două goluri, 15-13.

Turneul a fost câștigat de HC Vaslui, care a acumulat două victorii și un egal, totalizând 7 puncte, pe poziția a doua clasându-se CH Poli, cu 4 puncte. Din echipa timișoreană au absentat Timofte, Halcă, Grigoraș și Szentpeteri, cu toții accidentați.

Analiza antrenorului: „Trebuie să lucrăm la omogenizare”

Constantin Ștefan a tras primele concluzii după cele trei jocuri de verificare susținute la Târgu Jiu, recunoscând că echipa sa nu are încă sudate relațiile de joc.

„Relațiile de joc încă nu s-au închegat. Trebuie să lucrăm la omogenizarea echipei pe care am format-o în această vară. Sunt mulțumit de prestația jucătorilor, în special în faza de apărare. În atac, am avut faze bune, pe care le-am exersat la antrenamente, dar și unele greșeli de tehnică individuală. Au fost destul de multe ratări din situații clare”, a declarat Ștefan, la Radio Timișoara.

Tehnicianul alb-violeților se declară mulțumit de prestația jucătorilor transferați în această vară, remarcându-i în mod special pe Fenici, Păiuș și Irimescu. „Jucătorii nou-veniți s-au acomodat destul de bine, s-au familiarizat destul de repede cu metodele mele de pregătire, dar și cu principiile pe care le-am implementat la echipă”, a mai spus Ștefan.

La finele săptămânii viitoare, CH Poli va disputa primele meciuri în fața propriului public, în cadrul tradiționalei întreceri Cupa Politehnica. În acest an, vor participa nu mai puțin de trei vicecampioane: cea a României, Știința Bacău, cea a Serbiei, Radnicki Kraguevac, și cea a Ungariei, Pick Szeged, care e și deținătoarea la zi a Cupei EHF.

About Gabriel Toth

Leave a Reply