© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Handbaliștii de la CH Poli se pregătesc de primul meci al finalei mici din Liga Națională, în care vor înfrunta Potaissa Turda. Alb-violeții vor avea avantajul terenului propriu în seria contra clujenilor, grație clasării mai bune din sezonul regular. Totuși, în vestiar încă nu e liniște, jucătorii așteptând în continuare ca promisiunile conducerii să se materializeze, iar lista absenților rămâne lungă și pentru această partidă.

Antrenorul lui CH Poli, Pero Milosevic, așteaptă sprijinul publicului la meciul de mâine seară, din sala „Constantin Jude”, admițând că echipa sa va avea o misiune extrem de dificilă, date fiind numeroasele absențe.

„Avem nevoie de o sală plină, la fel ca în ultimele două meciuri, cu Steaua şi Dinamo. Sprijinul trebuie să fie chiar mai mare decât la meciul cu Dinamo, pentru că vom sigur fără trei sau patru jucători. E foarte greu de crezut că va fi în teren Păiuș, la fel nici Pejovic, iar Chikovani și Timofte sigur nu. Patru jucători absenţi înseamnă mult. Sunt sigur că vom lupta la maximum. După meciul cu Dinamo, publicul ne-a îmbrăţişat de-a dreptul, pentru că a văzut cum am luptat în acea partidă”, a spus Milosevic. „Îi respectăm pe cei de la Turda, sunt o echipă bună, au antrenori buni, tot orașul îi susține. Anul trecut au obținut un rezultat foarte bun, iar acum sunt între primele patru. Indiferent câţi jucători ne vor lipsi noi vom lupta la maximum”, a continuat tehnicianul muntenegrean.

După meciul al doilea al semifinalei cu Dinamo, jucătorii timișoreni au amenințat cu neprezentarea la finala mică dacă problemele financiare nu vor începe să se amelioreze. Pe lângă faptul că restanțele salariale datează încă din 2015, o serie de jucători au și conturile personale blocate de ANAF, clubul rămânând restanțier cu plățile și către stat. Iulian Halcă spunea, săptămâna trecută, că administrația clubului are o săptămână la dispoziție să rezolve aceste probleme, iar termenul expiră chiar astăzi.

„Eu pregătesc jocul şi mă gândesc la acest meci ca şi cum s-ar juca, pentru că sunt profesionist. Vin la antrenamente în mod obişnuit, dacă jucătorii au vreo problemă, îmi spun şi le respect decizia, dar acum mă pregătesc la amximum, dau totul. Nu mă gândesc dacă se va juca, ci cum se va juca, dacă-l voi folosi tot pe Halcă în centru, ce voi face dacă Fenici va fi marcat om-la-om, dacă ei sevor apăra 4-2 la Fenici și Grigoraș, dacă va fi intra Santeiu apărător central. Problema mea e ce să fac fără Păius, Pejovic, Timofte sau Chikovani, nu dacă se va juca sau nu”, a comentat Pero Milosevic.

Deși cei mai importanți jucători ai echipei sunt tentați să își continue cariera, din vară, la alte echipe, fie din țară, fie de peste hotare, antrenorul Pero Milosevic își dorește să își ducă la bun sfârșit angajamentul cu Poli, care expiră în 2019.

„Am primit o ofertă bună în noiembrie, anul trecut, din partea unui club puternic, după aceea în decembrie, din partea unii club de Liga Campionilor. În acele momente nu puteam să spun că plec pur și simplu. De asta mă bucur că au rămas jucătorii și că publicul a fost alături de noi. Chiar dacă multă lume nu vrea, Timișoara merită o echipă ca aceasta”, a mai spus muntenegreanul.

Partida CH Poli – Potaissa Turda va avea loc mâine, de la ora 19, la sala „Constantin Jude”.

Leave a Reply