CH Poli, deplasare într-un teritoriu necucerit! Alb-violeții caută victoria la Turda

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

CH Poli își continuă programul infernal din luna decembrie, cu o deplasare extrem de dificilă. Alb-violeții joacă mâine, în cadrul etapei a 16-a a Ligii Naționale de handbal, pe terenul celor de la Potaissa Turda. Precedentele patru deplasări în fieful trupei pregătite de fosta glorie polistă Horațiu Gal s-au soldat cu tot atâtea eșecuri pentru timișoreni. Vor reuși să spargă elevii lui Pero Milosevic gheața mâine, din a cincea încercare?

Partida de mâine, de la Turda, propune, mai întâi de toate, un interesant duel de clasament. Înaintea etapei cu numărul 16, Potaissa e pe 5, cu 26 de puncte, urmată pe poziția următoare de CH Poli, cu 25 de puncte. În tur, la Timișoara, alb-violeții au reușit o victorie clară în fața clujenilor, 29-22. De altfel, acesta a fost primul succes stagional pentru formația pregătită de Pero Milosevic.

În mod cert, ambele formații vor forța victoria, meciul fiind de asemenea unul extrem de important în economia luptei pentru play-off. La prima vedere, Turda pleacă favorită, dată fiind poziția din clasament, avantajul terenului propriu și istoricul întâlnirilor directe cu Poli din județul Cluj.

Potaissa a apărut pentru prima oară pe firmamentul primei divizii în ediția 2011/2012. De atunci, nu doar că s-a menținut în elită, dar a cochetat chiar și cu primele locuri, dovedindu-se de-a lungul anilor un adversar de temut pentru orice echipă din Liga Națională. În toată această perioadă, la Turda s-a remarcat în primul rând o stabilitate la nivelul băncii tehnice, ocupată de Horațiu Gal încă de pe vremea când echipa evolua în eșalonul secund. Un nume cunoscut iubitorilor handbalului timișorean, Horațiu Gal s-a afirmat ca jucător la Poli, unde a debutat la frageda vârstă de 17 ani în rolul de conducător de joc, reușind să câștige și singurele trofee majore din palmaresul alb-violeților, Cupa României în 1986 și titlul național în 1991. De altfel, Horațiu Gal și-a început cariera de antrenor chiar la Poli, pe care a pregătit-o în sezonul 2003/2004, o scurtă perioadă însă, fiind apoi înlocuit cu fostul său secund, Cărăbaș Ionică.

Revenind la istoricul duelurilor dintre Potaissa și Poli de la Turda, iată-le în ordine cronologică:

24 septembrie 2011 Potaissa – Poli 27-24
29 septembrie 2012 Potaissa – Poli 27-25
20 noiembrie 2013 Potaisa – Poli 32-26
1 februarie 2015 Potaissa – Poli 26-25

Partida de mâine se anunță una deschisă oricărui rezultat, așa cum au fost mai toate jocurile disputate de alb-violeți în acest sezon. În ciuda dificultăților financiare prin care trece încă, formația timișoreană s-a remarcat drept una imprevizibilă, ce poate învinge pe oricine, în orice moment, menținând cel puțin finaluri pe muchie de cuțit în fața fiecărui adversar în acest sezon.

Partida Potaissa Turda – CH Poli Timișoara se va disputa mâine, de la ora 18, și nu va fi televizată.

About Gabriel Toth

Leave a Reply